Haberler

23 November 2020 535
23 Kasım'da Şam'da Suriye Bakanlar Kurulu binasında Suriye Arap Cumhuriyeti nezdinde Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçisi Bagrat Khutab'ın Suriye Bakanlar Kurulu Başkanı Hüseyin Arnus ile görüşmesi yapıldı.
19 November 2020 370 Notalar
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove Güney Osetya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Dmitriy Medoev’i Güney Osetya Cumhuriyeti Cesaret ve Milli Birlik Günün katlama vesilesiyle tebrik etti.
19 November 2020 828 Bakanın görüşmeleri
19 Kasım Abhazya Dışişleri Bakanlığı’nda Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove ve Abhazya Cumhuriyeti nezdinde Transdinyester Moldova Cumhuriyeti’nin Resmi Temsilciliğinin Başkanı Garry Kupalba arasında görüşme gerçekleşti.
16 November 2020 495 Konuşmalar ve açıklamalar
AGİT Daimi Konseyi'nin Viyana'daki son toplantısı, bu yetkili uluslararası örgütün en siyasallaştırılmış yetkinliklerden biri oldu. Bazı AGİT temsilcileri, “Gürcistan'daki durumu” ve “işgal edilen toprakları” göz önünde bulundurarak Abhazya Cumhuriyeti'ne etiket asmaya ve Cenevre Uluslararası Görüşmelerinin çalışmaları ve katılımcılarının pozisyonları hakkında yanlış bir imaj yaratmaya devam ettiler. Görüşmede, Abhazya'ya yönelik geleneksel suçlamaları tekrarlayan ve Cenevre görüşmelerinin sorunlarını son derece çarpıtılmış bir şekilde sunan Büyük Britanya temsilcisi de "kendini öne çıkardı".
16 November 2020 300 Notalar
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Suriye Arap Cumhuriyeti Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında Bakanlar Konseyi Başkan Vekili, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Walid al-Muallem’in ölümü üzerine taziye notu gönderdi.
13 November 2020 523
ABD'nin AGİT Büyükelçisi James Gilmore'un 12 Kasım 2020'de Viyana'da AGİT Daimi Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, Kafkasya'da Güvenlik ve İstikrar üzerine Cenevre Uluslararası Görüşmeleri'nin çalışmalarının bazı yönlerine değinildi.
12 November 2020 777
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove Suriye Arap Cumhuriyeti Başbakanı Hüseyin Arnus ile görüştü. Görüşme Suriye Arap Cumhuriyeti Başbakanlık binasında gerçekleşti.
12 November 2020 495 Konuşmalar ve açıklamalar
Azerbaycan'ın Gürcistan Büyükelçisi F. Guliyev'in “Abhazya Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı” R. Abashidze ile görüşmesi ile ilgili medyada yer alan bilgilere dikkat çektik.
12 November 2020 260
Soçi’de Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Bzhaniya ve Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in arasında görüşmeler başladı.  
11 November 2020 598 Ziyaretler ve iş gezileri
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, çatışma nedeniyle Suriye'den ayrılmak zorunda kalan Suriyeli mültecilerin ve ülke içinde yerlerinden edilmiş kişilerin dönüşünü kolaylaştırmak için uluslararası bir konferansın açılış törenine katıldı.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: