Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması
11 September 2020 678

Belarus'taki olaylar bağlamında ortaya çıkan DPR ve LPR'nin yanı sıra Belarus, Abhazya, Güney Osetya, Transdinyester Rusya Federasyonu ile birleşmek için Rusya'nın tanınmış bir dizi siyasi ve kamuoyunun başvurusuna dikkat çektik.

Avrasya alanı içinde belirli entegrasyon projelerini tartışma olasılığını inkar etmeden, Abhazya Cumhuriyeti'nin siyasi statüsüne özel dikkat göstermenin gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Abhazya Cumhuriyeti'nin egemen siyasi statüsü Anayasa, Devlet Bağımsızlığı Yasası ile belirlenir ve yasal olarak 26 Ağustos 2008 tarihli Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı kararnamesiyle tanıldı. Bu karar Abhazya tarihinin en önemli kararlarından biri haline geldi ve ülkenin güvenliğini, siyasi istikrarını ve sosyo-ekonomik gelişimini sağlamak için niteliksel olarak yeni fırsatlar yarattı.

Abhazya Cumhuriyeti'nin siyasi statüsünün revizyona tabi olmadığını ve geri alınamaz olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Stratejik bir yapıya sahip olan eyaletler arası Abhaz-Rusya ilişkileri, Abhazya ve Rusya'nın çıkarlarına tam olarak karşılık gelir ve modern siyasi gerçeklere karşılıklıdır.

Bu bağlamda, Rusya'nın kamu ve siyasi figürlerini, Rusya devletinin resmi pozisyonuna aykırı, Abhazya Cumhuriyeti'nin çıkarlarını etkileyen ve ülkemizin siyasi statüsüne ilişkin açıklamalardan kaçınmaya çağırmak istiyoruz.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: