Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakliy Tuzhba'nın M. Saakashvili'nin açıklamasıyla ilgili yorumu

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakliy Tuzhba'nın M. Saakashvili'nin açıklamasıyla ilgili yorumu
3 December 2021 317

Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı M. Saakashvili'nin Tiflis'teki yargılama sırasındaki ifadelerine dikkat çektik. Abhazya Cumhuriyeti'nin bir dizi Pasifik devleti tarafından tanınması konusuna değinen M. Saakashvili, bir suç işlediğini - yabancı devletlerin yetkililerine rüşvet verme girişimlerini - açıkça kabul etti. Abhazya Cumhuriyetinin egemenliğini tanıyan Pasifik bölge devletleri Nauru, Tuvalu ve Vanuatu söz konusudur.

Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı, Gürcistan hükümetinin ve şahsen M. Saakashvili'nin yabancı devletlerin üst düzey yetkililerine rüşvet vermekle meşgul olduğu yönündeki Abhazya Cumhuriyeti'nin ellerinde olan gerçekleri kamuoyuna doğruladı.

Abhazya Cumhuriyeti'nin devlet egemenliğinin yukarıda belirtilen Pasifik ülkeleri tarafından tanınmasının, Abhazya Cumhuriyeti dışişleri bakanlığının uzun ve özenli çalışmasının sonucu olduğu vurgulanmalıdır.

Geniş bir uluslararası tanınmayı teşvik etmek, Abhaz devletinin dış politika önceliklerinden biridir. Ancak, Gürcü muhaliflerimizin aksine Abhaz diplomatlar, çalışma uygulamalarında yabancı devletlerin temsilcileriyle yasal ve medeni etkileşim biçimlerini kullanıyorlar. Abhazya Cumhuriyeti'nin uluslararası tanınırlığını yalnızca genel kabul görmüş uluslararası normlara uygun olarak genişletmek için çalışmaya devam etmek niyetindeyiz.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: