Venezüella’daki çalışma ziyaretinin ardından gezinin sonuçlarıyla ilgili yapılan basın toplantısı

Venezüella’daki çalışma ziyaretinin ardından gezinin sonuçlarıyla ilgili yapılan basın toplantısı
17 March 2017 809
17 Mart tarihinde Abhazya Dışişleri Bakanlığı’nda, Abhazya Cumhuriyeti delegasyonunun Bolivarcı Venezüella Cumhuriyeti’ne yaptığı çalışma ziyaretinin sonuçlarına ilişkin bir basın toplantısı düzenlendi.

Dışişleri Bakanı Daur Kove başkanlığındaki Abhaz heyetinde Abhaz Devlet Üniversitesi Rektörü Aleko Gvaramia, Abhazya’nın Rusya’daki ticaret temsilcisi Oleg Bartsyts ve Abhaz Dışişleri Bakanlığı çalışanları Madina Zukhba ile Tengiz Tarba da hazır bulundular.

Basın toplantısının açılışında Daur Kove ziyaretin Venezüella Hükümeti'nin daveti üzerine 4 ila 9 Mart tarihleri arasında gerçekleştiğini söyledi. Ziyaret çerçevesinde Abhazya heyeti, Hugo Chavez'in ölümünün dördüncü yıldönümünde düzenlenen hatıra etkinliklerine katıldı.

Ziyaret sırasında, Venezüella'daki çeşitli bakanlıkların ve bölümlerin başkanlarıyla toplantılar gerçekleştirildi. Daur Kove ayrıca Venezüella Dış Ticaret ve Yatırım Bakanı Jesus Faria, Telekomünikasyon Bakanı Ernesto Villegas ve Kültür Bakanı Adan Chavez ile gerçekleştirdiği görüşmelerin yanı sıra, Bolivar Üniverstesi yönetimi ile ayrıca bir toplantı gerçekleştirildi.

Abhazya Dışişleri Bakanı Daur Kove’nin Venezüella Dışişleri Bakanı Delci Rodriguez Gomez ile görüşmesinde Abhaz ve Venezüella Dışişleri Bakanları arasında ikili işbirliğinin geliştirilmesiyle ilgili önemli potansiyel alanlar ortaya çıktı.

Taraflar, muhtemelen yakın gelecekte, Venezuela heyetinin Abhazya Cumhuriyeti'ni iade-i ziyaret gerçekleştireceği konusunda mutabakata vardılar.

Rusya Federasyonu’nun Venezüella’da görevli Rusya Federasyonu Büyükelçisi Vladimir Zayemsky ile yapılan toplantıda ise Abhazya ve Venezüella arasındaki ilişkilerle ilgili geniş çaplı bir görüşmeye sahne oldu.

Dışişleri Bakanı, gezinin en önemli sonuçlarından birinin, iki ülke arasındaki etkileşimi daha da geliştirme yönünde çalışma mekanizmaları oluşturacak grupların ortaya çıkması imkânının olduğunu vurguladı.

Abhazya'nın Rusya'daki ticaret temsilcisi Oleg Bartsyts, Venezüella’ya yapılan ziyaretin sonucunda çeşitli ekonomik projelerin hayata geçirilebileceğini söyledi.

Basın toplantısını sonlandırırken Abhaz Dışişleri Bakanı, delegasyonun Venüzella’ya yapmış olduğu ziyaretin son derece yararlı ve verimli olarak değerlendirilebileceğini vurguladı. Daur Kove şu ifadelerde bulundu: “Ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin genişleyeceğine ve imzalanan anlaşmaların da bu konuya yönelik daha da aktif olmamızı sağlayacak bir zemin oluşturacağına inanıyorum.”

Çalışma ziyareti çerçevesinde hükümetler arası bir kültür anlaşması yapılmasının yanı sıra Abhaz Devlet Televizyon ve Radyosu ile Latin Amerika Telesur Televizyonu arasında bir anlaşma imzalandı

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: