Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı açıklaması

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı açıklaması
3 June 2021 551

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili'nin Türkiye ziyareti sırasında yaptığı "Abhazya, Güney Osetya ve Gürcistan ile aralarındaki ihtilafların Gürcistan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde barışçıl yollarla çözülmesine ilişkin" açıklamaları karşısında şaşkına döndü.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Abhazya Cumhuriyeti ile Gürcistan arasındaki ihtilafın barışçıl bir şekilde çözülmesi konusundaki kararlılığını paylaşmaktadır. Fakat, Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekten bölgesel gündemde yapıcı bir rol oynamak istiyorsa, Türkiye Cumhuriyeti, Gürcistan'ın efsanevi toprak bütünlüğüne destek konusunda önyargılı ve kalıplaşmış ifadeler kullanmaktan uzaklaşmaya gerekir.

Abhazya Cumhuriyeti, Karadeniz havzasındaki ülkelerin her türlü barışçıl bir arada yaşamasını ve işbirliğini memnuniyetle karşılamaktadır. Aynı zamanda, bölgemizde var olan nesnel gerçekleri kabul etmek yerine, bazı bölgesel politikacıların "Gürcistan'ın toprak bütünlüğü" hakkında uygunsuz klişeler üzerinde spekülasyon yapmaya devam etmeleri üzücüdür. Üst düzey politikacıların konuşmalarında bölgemizdeki nesnel gerçekliği kökten çarpıtan sıfatlar kullanmalarının uygun olmadığına inanıyoruz.

Tüm yapıcı bölgesel güçleri, Gürcü ortaklarının dikkatini Abhazya Cumhuriyeti ile eşit ve adil ilişkiler kurma ihtiyacına çekmeye çağırıyoruz.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: