Abhazya Dışişleri Bakanlığı’n Açıklaması

Abhazya Dışişleri Bakanlığı’n Açıklaması
1 August 2018 727
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, üç binden fazla birlikleri, ağır zırhlı araçları ve havacılığı içerecek olan Gürcistan'daki "2018 Sayılı İyi Bir İş Ortağı" adlı NATO ülkelerinin bir sonraki büyük ölçekli askeri tatbikatlarının başlatılması konusunda ciddi endişeler dile getiriyor.

Bu tür tam ölçekli askeri eylemler, ABD'nin ve diğer Batılı ülkelerin doğrudan destek ve finansmanı ile gerçekleştiriliyor, ve  eylemleriyle Gürcistan'ın daha fazla militarizasyonu sürecini bilerek teşvik ediyor. Gürcistan'ın askeri-teknik potansiyelinin kalıcı olarak artmasının doğrudan Abhazya Cumhuriyeti'nin ulusal güvenliğine tehdit ettiğini ve Güney Kafkasya bölgesinde barış ve istikrarın temellerini baltaladığına eminiz.

Gürcistan'a kapsamlı bir askeri yardım sağlamayı amaçlayan Batı koalisyon ülkeleri politikasının, bölgedeki bir dizi gerilimi kışkırtabileceğini ve Gürcistan ile anlaşmasızlıkları çözmeyi amaçlayan mevcut uluslararası formatın çalışmalarına ciddi şekilde zarar verebileceğini vurgulamak isteriz.

Gürcistan ve Batılı ortaklarının yıkıcı eylemlerine simetrik bir cevap olarak Abhaz tarafı, Abhazya Cumhuriyeti'nin savunmasını ve güvenliğini sağlamak için Rusya Federasyonu ile askeri-teknolojik işbirliğini yoğunlaştırmayı amaçlamaktadır.
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki gerginliklerin olabilecek tırmanması konusunda tüm sorumluluğu Gürcistan'a ve onun Batılı ortaklarına yüklemektedir.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: