Haberler

12 June 2020 500 Notalar
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrove Rusya Günü ile kutladı.
12 June 2020 457
Abhazya Cumhuriyeti nezdinde Güney Osetya Cumhuriyeti Büyükelçisi Oleg Botsiyev Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove’ye Güney Osetya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının yabancı devletlerinin Hükümetlere Osetlerin Soykırımının 100.Yıldönümü vesilesiyle yaptığı Açıklamasını teslim etti.
11 June 2020 408
Abhazya nezdinde Rusya Büyükelçiliği Abhazya Dışişleri Bakanlığı tarafından ABD'nin AGİT Büyükelçisi J. Gilmore ile yaptığı röportaj hakkında yaptığı açıklamasını (http://mfaapsny.org/ru/allnews/news/statements_speeches/kommentariy-mid-abkhaziiras/) değerlendirdi.
10 June 2020 657 Elçilikler haberleri
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin AGİT büyükelçisi James Gilmore ile yaptığı röportajı okuduku ve işbu röportajında sayın elçi Abhazya Cumhuriyeti'ne benzersiz tarihi gezilerle birlikte kabul edilemez birtakım ifadeler verdi. Röportajın içeriği ve genel tonu son derece iç karartıcıdır. Önümüzde standart ifadeler ve tanımlarla banal propaganda malzemesi var.
9 June 2020 255
9 Haziran Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove Tnaskafkasya da istikrarlık ve güvenlik Uluslararası Cenevre Görüşmeleri Eş Başkanları ile video konferansı gerçekleştirdi.
28 May 2020 373 Notalar
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove Güney Osetya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Dmitriy Medoev’e Güney Osetya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Kuruluşun 28. Yıldönümü ve Diplomatik çalışanın Günü vesilesiyle kutlama mesajı gönderdi.
23 April 2020 390
23 Nisan Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı binasında seçilen Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Bzhaniya’nın yemin töreni gerçekleşti.
22 Mart 2020 yıllında Abhazya'da Cumhurbaşkanı seçimleri gerçekleşti. Uluslararası gözlemcilere göre, seçimler ulusal mevzuatın gereklerine uygun olarak yüksek bir örgütsel düzeyde yapıldı, barışçıl ve şeffaftı ve vatandaşların oy hakkını ihlal etmediğine dair hiçbir gerçek yoktu.
18 March 2020 834
Abhaz Dışişleri Bakanı 18 Mart Çarşamba günü Dünya Sağlık Örgütü'nden bir heyeti karşiladı. DSÖ Temsilcisi Silvio Domente, DSÖ Acil Durum Hazırlık Programı Koordinatörü Vasily Esenamanov, DSÖ Laboratuvar Uzmanı Radu Kojokaru, Hastane Enfeksiyonlarının Önlenmesi Uzmanı Abdubu Marufov, ve UNDP Temsilcisi Luis Vinton da dahil heyete katıldılar.
11 March 2020 615
(COVID-19) 'un neden olduğu kaydedilmiş koronavirüs enfeksiyonu vakalarındaki keskin artış nedeniyle, Abhazya Dışişleri Bakanlığı bir kez daha ülke vatandaşlarından gereksiz yere ihtiyaç duymadan ülkeyi terk etmemelerini ve tüm gezileri tamamen reddetmelerini rica ediyoruz

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: