Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan Gürcü tarafının Çin Halk Cumhuriyeti'nin Suriye Büyükelçisine yaptığı baskıya ilişkin açıklaması

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan Gürcü tarafının Çin Halk Cumhuriyeti'nin Suriye Büyükelçisine yaptığı baskıya ilişkin açıklaması
9 December 2021 435

6 Aralık 2021 tarihinde Çin Halk Cumhuriyeti’nin Suriye Cumhuriyeti nezdinde Büyükelçilik binasında, Abhazya Cumhuriyeti'nin Suriye Arap Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Bagrat Khutab ile Çin Halk Cumhuriyeti'nin Suriye Arap Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Feng Biao arasında Çin'de bir toplantı düzenlendi. Toplantı yapıcı bir iş ortamında gerçekleşti. Her iki taraf da çok çeşitli konularda ilişkileri düzeltmeye ilgi duyduğunu belirtti.

Ancak birkaç gündür görüşmeden sonra Gürcü tarafının Çin Halk Cumhuriyeti'nin Suriye Büyükelçisi'ne uygulamaya çalıştığı baskıya ilişkin bilgiler alıyoruz. Özellikle Gürcü tarafı, son toplantıdan yayılan bilgi materyallerinden memnuniyetsizliğini dile getiriyor.

Abhazya Cumhuriyeti, ülkemizin Temel Yasasına uygun olarak bağımsız bir dış politika izleyen egemen bir devlettir. Resmi temsilcilerimizin uluslararası toplantılarına ilişkin Gürcü tarafının görüşü bizi ilgilendirmiyor. Gürcü diplomatların uluslararası iletişim kurallarına ve uluslararası hukuk normlarına uymalarını tavsiye ediyoruz.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: