Abhazya ve Moskova işbirliğini güçlendirmesine hedefnelddiler

Abhazya ve Moskova işbirliğini güçlendirmesine hedefnelddiler
16 July 2020 453

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, Rusya Federasyonu nezdinde Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçisi İgor Ahba, Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı stratejik komunikasyonları üzerinde yardımcısı Renat Karçaa Moskova Hükümeti Bakanı, dış ekonomi ve dışilişkileri departmanı başkanı Sergey Çeremin ile görüştüler ve Abhazya Cumhuriyeti ve Rus başkenti ile ikili işbirliğin geliştirmesi üzerinde konuştular.

Toplantıda, Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti ile Moskova Hükümeti arasında işbirliği konusunda bir Çalışma Grubu oluşturulması beklentileri konuştular. Taraflar, şehir ekonomisinin, turizm, ulaşım, bilgi teknolojisi, eğitim, kültürün çeşitli alanlarında ortak projelerin uygulanmasına karşılıklı ilgi gösterdiklerini belirttiler. «Abhaz ortaklarımızla dostane ilişkiler kurmanın ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz ve Moskova ile Abhazya arasında niteliksel olarak yeni bir ticaret ve ekonomik işbirliği aşamasına geçmek için her türlü çabayı göstermeye hazırız», – Sergey Çeremin belirtti. Yetkili, Moskova'nın kentsel yönetim, kamu hizmetleri MFC aracılığıyla sağlanması, konut ve toplumsal hizmetlerin organizasyonu ve toplu taşıma sisteminin iyileştirilmesi alanlarındaki zengin deneyimini paylaşmaya hazır olduğunu da vurguladı.

Buna karşılık, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti ile Moskova Hükümeti arasında kalıcı bir çalışma grubunun oluşturulmasının zamanında ve gelecek vaat eden bir fikir olduğunu vurguladı ve karşılık gelen bir anlaşma imzalamaya hazır olduğunu ifade etti. «Gelecek vaat eden alanlarda etkileşimi güçlendirmek, Moskova ve Abhazya arasındaki geleneksel sıcak ilişkileri güçlendirmek için doğal bir adımdır», — Daur Kove belirtti.

Taraflar ayrıca, eğer sıhhi ve epidemiyolojik durum izin verirse, 2020 sonbaharında Abhazya'da Moskova Günleri'nin gerçekleştirilmesi konuşuldu.
Abhazya Cumhuriyeti ile Moskova arasındaki işbirliğinin yasal dayanağı, Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti ile Moskova Hükümeti (Rusya Federasyonu) arasındaki ticaret, ekonomik, bilimsel ve teknik, insani ve kültürel alanlarda 13 Kasım 2009 tarihli işbirliğidir. Moskova Hükümeti, V Rus-Abhaz İş Forumu çerçevesinde 15 Kasım 2013 tarihinde açılan Suhum'da Kültür ve İş Merkezi “Moskova Evi” nin faaliyetlerine büyük önem vermektedir.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: