Daur Kove Garry Kupalba ile görüştü

Daur Kove Garry Kupalba ile görüştü
22 January 2018 884
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Вakanlığında Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove Transdinyester Moldova Cumhuriyeti’nin Abhazya’daki Resmi Temsilcilik Başkanı Garry Kupalba ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantı Abhazya Cumhuriyeti ve Transdinyester Moldova Cumhuriyeti arasındaki Dostluk, İşbirliği ve Ortaklık Anlaşmasının imzalanmasının 25. yıldönümüne adanmış. Toplantıya Abhazya Dışişleri Bakanlığı Stratejik işbirliği Departmanı Başkanı Adgur Chegiya da katıldı.

Daur Kove Anlaşmanın devletlerarası ilişkilerindeki tarihi önemini vurgulayarak: «Bu tarihi adım kardeş ülkelerimiz arasındaki ilişkilerine yeni kalite ve içerik kattı ve devletler arası geniş kapsamlı işbirliği’nin gelişmesi için sağlam temel oluşturdu» - ifade etti.

Taraflar toplantıda; Abhazya ve Transdinyester arası işbirliği üzerine fikir alışverişinde bulundu ve toplantı boyunca karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesine dair problemler ve beklentileri konuştu.

Abhazya Cumhuriyeti ve Transdinyester Moldova Cumhuriyeti arasında Dostluk ve işbirliği Anlaşması 22 Ocak 1993'te Transdinyester Moldova Cumhuriyeti’nin Birinci Cumhurbaşkanı İ.N.Smirnov ve Abhazya Yüksek Konseyi Başkanı V.G.Ardzınba tarafından imzalandı.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: