Daur Kove Suriye Arap Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Büyükelçisi Riyad Haddad ile görüştü

Daur Kove Suriye Arap Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Büyükelçisi Riyad Haddad ile görüştü
20 November 2018 537
20 Ksaım’da Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove Suriye Arap Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Büyükelçisi Riyad Haddad ile görüştü. Görüşmeye Abhazya Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Büyükelçisi İgor Ahba da katıldı.
Görüşmeyi açarak, Daur Kove,  daha önce Abhazya ve Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları tarafından imzalanan anlaşmalar Parlamento’da onaylama aşamasında olduğunu belirtti. «Ayrıca, tam ölçekli çalışmaya başlamak için uygun komiteler oluşturma olasılığından bahsediyoruz» - Daur Kove belirtti.
«İmzalanan anlaşmalar, Hükümet ve Abhaz halkı ile iyi ilişkiler kurmak istediğimizin doğrudan kanıtıdır» - Riyad Haddad vurguladı.  
Ayretten Riyad Haddad, Suriye-Abhaz ilişkiler verimle bir şekilde gelişeceğini ve güçleneceğini umudunu dile getirdi. «Suriye ve Abhaz halkları çok şey inşa etmeli, ve bunu tecrübelerini paylaşarak beraber yapabilirler» - Büyükelçi söyledi.  
Görüşme sırasında Abhazya ve Suriye arasında ticari-ekonomik çerçevesinde ortak işbirliği konular konuşuldu.
«Abhazya ve Suriye arasında imzalanan «Serbest ticarte Anlaşmasını» göz önünde bulundurarak,  aynı anlaşma Rusya Federasyonu ile imzalandı, ve bu Suriye girişimcileri için Abhazya üzerinden Rus piyasaya çikması için güzel bir motivasyonu olur » - Daur Kove belirtti.
Taraflar işbu alanında ortak işbirliğinin olasılığını konuştular.
Görüşmeden sonra Daur Kove ve Riyad Haddad, «Visit Apsny» 2. turistik forum kapsamında, Abhazya Cumhuriyeti turizm Bakanlığın desteğiyle, Abhazya Cumhuriyeti Ticaret ve sanayı odası tarafından düzenlenen Suriye ürünleri ticaret fuarını ziyaret ettiler.



Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: