Abhazya Dışişleri Bakanı İnal Ardzэnba, Türkiye’de bulunan Abhaz Dernekleri Federasyonu Başkanı Murat Makharia ile görüştü

Abhazya Dışişleri Bakanı İnal Ardzэnba, Türkiye’de bulunan Abhaz Dernekleri Federasyonu Başkanı Murat Makharia ile görüştü
17 January 2022 264

17 Ocak'ta Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzinba'nın Türkiye Abhaz Dernekleri Federasyonu Başkanı Murat Makharia ile Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nda görüşmesi gerçekleşti.

Toplantıya katılanlar: Abhazya Cumhuriyeti'nin Türkiye Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilcisi İbrahim Avidzba, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Geri Dönüş Komitesi Başkanı Vadim Kharazia, Abhazya Devlet Geri Dönüş Komitesi Başkan Yardımcısı Astamur Bagatelia, Abhazya Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu ve Afrika Departman Başkanı Inver Alshundba, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Özel Elçisi Alyas Asabua, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Özel Elçisi Inar Gitsba, Abhaz dernkeleri Federasyonu Başkan Danışmanı Yumit Ashba (Shahin) ve İstanbul Abhaz Kültür Derneği Başkanı Albuz Yagan.

Görüşmede Murat Makharia, İnal Ardzınba'ya Federasyonun yürüttüğü faaliyetler, özellikle Türkiye'deki Abhaz diasporasının konsolide edilmesi ve Abhazya Cumhuriyeti'nin Türkiye ve bölgede yaygınlaştırılması çalışmaları hakkında bilgi verdi. Federasyon ile Abhazya Cumhuriyeti bakanlıkları ve departmanları arasındaki güncel işbirliği konuları dile getirildi.

Toplantının katılımcıları, Abhazya Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti halkları arasındaki iyi komşuluk ilişkilerini güçlendirmek için kültürel ve kamu diplomasisinin tüm cephaneliğini kullanmanın önemini vurguladılar.

Federasyon ayrıca Abhaz diasporasının temsilcilerinin yoğun olarak yaşadığı yerlerde Abhazca dil kurslarının düzenlenmesi için yardım talebini dile getirdi.
Türkiye Abhaz Dernekleri Federasyonu 2010 yılında kurulmuştur.

Şu anda Abhazfed üyeleri, Türkiye genelinde toplamda yaklaşık 10.000 üyeye sahip 17 Abhaz kültür merkezidir.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: