Daur Kove Fransa Ulusal Meclisi Başkan Yardımcısı Nicolas Dupont-Aignan ile görüştü

Daur Kove Fransa Ulusal Meclisi Başkan Yardımcısı Nicolas Dupont-Aignan ile görüştü
20 October 2017 871
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove ile Fransa Ulusal Meclisi Başkan Yardımcısı, "Ayağa Kalk Fransa" Partisi Lideri Nicolas Dupont-Aignan arasında 17 Ekim 2017 tarihinde Paris'te, Fransa Ulusal Meclisi binasında bir görüşme gerçekleşti.

Toplantıda Daur Kove, Abhazya'nın siyasi, sosyal, ekonomik ve insani durumu ile bölgedeki güncel olaylar hakkında konuştu. Daur Kove Abhaz tarafının, Avrupa kamuoyunun Abhazya Cumhuriyeti ile ilgili objektif bilgi alması imkanı ile ilgilendiğini belirtti.

Ne yazık ki Fransa'da Abhazya'nın zengin tarihi geçmişi, yüzyıllardır süren devlet geleneği, Abhaz halkının kültürü ve aidiyetine dair çok az bilginin olduğunu vurguladı. Kove; Abhaz tarafının mevcut bilgi boşluğunu doldurmak adına Fransa ve diğer Avrupa ülkeleri ile bilgi, kültür ve eğitim alanlarındaki faaliyetleri güçlendirme niyetinde olduğunu söyledi.

Fransa Ulusal Meclisi Başkan Yardımcısı ve "Ayağa Kalk Fransa" Partisi Lideri Nicolas Dupont-Aignan ise Abhazya halkına barış ve refah dolu bir gelişme diledi; ayrıca Abhazya'nın bilgi, kültür ve insani izolasyonunun aşılması gerekliliğini destekledi.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: