Daur Kove’nin Hüseyin Arnus ile görüşmesi hakkında

Daur Kove’nin Hüseyin Arnus ile görüşmesi hakkında
12 November 2020 777

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove Suriye Arap Cumhuriyeti Başbakanı Hüseyin Arnus ile görüştü. Görüşme Suriye Arap Cumhuriyeti Başbakanlık binasında gerçekleşti. 


Toplantının açılışını yapan Hüseyin Arnus, Abhazya'dan gelen konukları selamladı ve Suriye Arap Cumhuriyeti ile ilişkileri geliştirmeye hazır oldukları ve destekleri için şükranlarını ifade etti.

Daur Kove ise Abhaz heyetini bugünlerde Şam'da düzenlenen uluslararası bir konferansa davet ettiği için Suriye liderliğine teşekkür etti. «Dış zorluklar karşısında dost ülkelerin her konuda birbirlerini desteklemeleri gerektiğine inanıyorum», - Daur Kove belirtti.

Bakan Arnus'a, "Abhazya-Suriye Ekonomik, Ticaret, Bilimsel, Teknik ve Kültürel İşbirliği Ortak Komitesi" nin Abhazya kısmının kurulduğunu ve ikili işbirliği çerçevesinde ilk toplantıya hazır olduğunu da bildirdi.

Sn. Arnus Bakana, Ortak Komite'nin yakın gelecekte oluşturulacağı ve bunun Suriye'deki Abhazya Büyükelçiliği'ne bildirileceği konusunda güvence verdi.

Görüşmede taraflar, iki ülke arasındaki ticaret ve ekonomik işbirliğinin gelişmesi ile ilgili bir dizi özel konuyu da konuştular.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: