Suriye Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Walid Al-Moallem ile görüşme

Suriye Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Walid Al-Moallem ile görüşme
22 August 2017 1266
Suriye Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı 17 Ağustos 2017 tarihinde, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove ile Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Suriye Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Walid Al-Moallem arasındaki görüşmeye ev sahipliği yaptı.

Ekonomi Bakanı Adgur Ardzınba, Dışişleri Bakan Asistanı Irakli Tuzhba, Abhazya Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu ve Afrika Bölüm Başkanı İnver Alshundba da Abhaz tarafı olarak toplantıya katılım gösterdi.

Toplantının açılışında dışişleri bakanları karşılama cümlelerini paylaştılar ve tüm ikili işbirliği alanlarında ortak ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesine dair ihtiyaca duydukları güveni dile getirdiler.

Daur Kove Suriye Arap Cumhuriyeti yönetimine Abhazya Cumhuriyeti heyetine yapmış oldukları davet, aynı zamanda başka bir heyet tarafından temsil edilerek Şam Uluslararası Furaı'na katılım fırsatı sağladıkları için teşekkürlerini iletti.

Toplantıda taraflar Suriye ve çevresindeki mevcut askeri ve siyasi durum üzerine görüş alışverişinde bulundular. Abhazya ve Suriye halklarının kendi ülkelerinde özgür ve bağımsız kalkınma hakkını ellerinde tutmak için bunları savunmak zorunda kaldıkları kaydedildi.

Daur Kove Abhazya'da Suriye'deki olayların büyük bir dikkat ve empati ile takip edildiğini ve Suriye halkının uluslararası teröre karşı verdiği mücadelenin desteklendiğini vurguladı. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, yakın zamanda Suriye'nin var olan tüm zorlukların üstesinden geleceğine ve kendi ülkesinin barış ve istikrar içerisinde kalkınmaya başlayacağına inandığını ifade etti.

Toplantının sonunda taraflar hükümetler arası tam teşekküllü ikili ilişkiler kurma konusundaki arzularını bir kez daha dile getirdiler.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: