Uluslararası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yapılan toplantı hakkında

Uluslararası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yapılan toplantı hakkında
3 March 2020 746

3 Mart’ta Abhazya Dışişleri Bakanlığın binasında Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, ülkede faaliyetini yürüten, uluslararası sivil toplum kuruşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantının ana konusu yeni tip koronavirüs COVID-2019'un yaygınlaşmasıydı. Abhazya Dışişleri Bakanı katılımcılardan Abhazya Cumhuriyeti topraklarında koronavirüs enfeksiyonunun yayılmasını korumak ve önlemek için ihtiyati önlemler almalarını istedi. Özellikle, iş gezilerini iptal etme ve sivil toplum örgütleri çalışanları için hareket kısıtlamaları getirme olasılığının yanı sıra çeşitli toplantılar ve seminerler düzenlemekten bahsettiler.

Daur Kove, tüm bu adımların yalnızca yeni koronavirüsün yayılması ile bağlantılı olarak atıldığını ve herhangi bir siyasi bağlamının olmadığını vurguladı.

Buna karşılık, gönderen kuruluşların temsilcileri, yeni tür koronavirüs COVID-2019'un yayılmasına karşı mücadelede yardımcı olma isteklerinin yanı sıra ihtiyati tedbirler alma ihtiyaca anlayışıyla yaklaştılar.

Yeni koronavirüsün neden olduğu hastalık salgını, Aralık 2019'un sonunda Orta Çin şehrinde (12 milyonuncu Wuhan) kaydedildi. DSÖ bunu uluslararası ölçekte acil bir durum olarak kabul etti ve birçok odak noktasına sahip bir salgın olarak nitelendirdi. Çin dışında, 70'ten fazla ülkede enfeksiyon tespit edildi.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: