Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin Güney Kafkasya'daki Bölgesel Temsilcisi Johannes Van Der Klaauw ile toplantı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin Güney Kafkasya'daki Bölgesel Temsilcisi Johannes Van Der Klaauw ile toplantı
20 October 2017 814
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin Güney Kafkasya'daki Bölgesel Temsilcisi Johannes Van Der Klaauw arasında yapılan toplantı 20 Ekim tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin Güney Kafkasya'daki Bölgesel Temsilci Yardımcısı Ioko Akasaka, Abhazya Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Örgütler ile İşbirliği Bölümü Başkanı Artur Gaguliya, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Abhazya Ofisi Başkanı Mukhamado Aziz Rahjo da katıldı.

Daur Kove açılış konuşmasında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin Abhazya'daki çalışmalarını büyük bir beğeni ile karşıladığını söyledi ve daha önce yapılan çalışmaların çatışma sonrası rehabilitasyon ile ilgili olduğunu fakat şimdi insanların refahını artırmaya yönelik projeler üzerinde konuşulabileceğini belirtti. Daur Kove ayrıca Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği temsilcilerine tarım projelerinin geliştirilmesine dair önerilerde bulundu.

Johannes Van Der Klaauw ise başta Doğu Abhazya'daki okulların rehabilitasyonu olmak üzere Abhazya Cumhuriyeti topraklarında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne ait çok sayıda proje hakkında Bakan'a açıklama yaptı.

Karşılıklı ilgi alanlarına dair konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), mültecilere ve özellikle savunmasız olan çatışma mağdurlarına yardım sağlamak için programlar uygulayan bir BM ajansıdır. Abhazya'da UNHCR ofisi 1993 yılından bu yana faaliyet göstermektedir.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: