Transkafkasya’da güvenlik ve istikrarlık Cenevre görüşmelerinde Rus delegasyonun Başkan yardımcısı A.A. Dvinyanin ile yapılan görüşme hakkında

Transkafkasya’da güvenlik ve istikrarlık Cenevre görüşmelerinde Rus delegasyonun Başkan yardımcısı A.A. Dvinyanin ile yapılan görüşme hakkında
2 March 2018 644
1 Mart 2018 tarihinde Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı D.V.Kove Transkafkasya’da güvenlik ve istikrarlık Cenevre görüşmelerinde Rus delegasyonun Başkan yardımcısı A.A. Dvinyanin ile görüştü.

Cenevre görüşmelerinde mevcut durumu ve onun beklentileri kapsamlı bir şekilde konuşuldu.

Özellikle, Tiflis’in Cenevre’de katılımcıların güç kullanmama açıklamasının kabul etmeye gösterdikleri engele yönelşk yıkıcı hattı bu çok taraflı formatın başarılı bir şekilde tanıtımının en büyük engelidir. Gürcistan’ın NATO’ya herhangi bir şekilde girme arzusu Transkafkasya’daki güvenlik durumunu ağırlaştırmakta ve bölgede yeni gerginlik yaratabilmektedir.

Bu bağlamda, Batılı osrtakların ve Tiflis’in patronlarının böyle bir kursun zararını fark ettiklerine ve Gürcü hükümetinin intikamcı özlemlerini göz ardı etmeyeceği yönündeki umut dile getirildi.

Fikir alışverişinde Abhaz-Gürcü sınır bölgesinde Olaylara karşı önleme ve müdahale mekanizması’nın (OÖMM) faydalı değeri kaydedildi. D.V.Kove ve A.A.Dvinyanin bu mekanizmanın faaliyetini siyasileştirmesi kabul edşmezliğini vurguladılar. Bu bağlamda, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı OÖMM çalışmasındaki Abhaz temsilcilerinin katılımının gönüllü niteliğini belirtti ve olan hassas dengesi Gürcü provokasyonlar ile kolayca bozulabilir.

Rus tarafı Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının dünya çapında ulusal belgelerle serbestçe dolaşma ve uluslararası hukuk ilkeleri ve normalarına uygun olarak uluslararası örgütlerin kürsülerini sağlama arzularını destekledi.

Görüşme Abhaz-Rus ilişkileri için olan gelenksel ittifak, dostluk ve işbirliği atmosferinde gerçekleştirildi.


Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: