Haberler

8 July 2020 268 Notalar
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove Nizhny Novgorod bölgesi valisi Gleb Nikitin’i Nizhny Novgorod’a İşçi Kahramanlık Şehrinin fahri unvanını verilmesi vesilesiyle tebrik etti.
7 July 2020 896 Elçilikler haberleri
Bazı Rus medyasında, yazar Zakhar Prilepin'in liderliğindeki “Hakikat İçin” siyasi partisinin, özellikle referandum tarafından Abhazya ve Güney Osetya'nın Rusya Federasyonu'na katılmasına karar vermenin önerildiği bir seçim programı sunduğu ortaya çıktı.
3 July 2020 324
3 Temmuz Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığında Dışişleri Bakanı yardımcısı İrakliy Tuzhba Abhazya Cumhuriyetinde ICRA Misyonu başkanı Matthias Weinreich ile bir araya geldi.
1 July 2020 351 Notalar
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove Transdinyester Moldova Cumhuriyeri Dışişleri Bakanı Vitaliy İgnatiyev’i Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının kuruluşu vesilesiyle kutladı.
Yıllık raporla parlamentoda konuşan Gürcistan Başbakanı Georgy Gaharia, “Rus işgali” ni Gürcistan ve ulusal güvenliği için ana sorun olarak nitelendirdi. Ona göre, bu tam olarak ülkenin kalkınmasının önündeki bir engelmiş. Buna ek olarak Gürcistan Başbakan G.Gakharia’ya göre "yerinde kontrol" uygulayan Rusya'ya ,"işgal altındaki bölgelerde" durum için tüm sorumluluğu koydu.
26 June 2020 537
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove Evgeniy Primakov’u, yurt dışında yaşayan vatandaşlar ve uluslararası insani işbirliği Bağımsız Devletler Topluluğu Federal Ajansı başkanı olarak atanması vesilesiyle (Rossotrudnichestvo) için tebrik etti.
BM İnsan Hakları Konseyi'nin Cenevre'deki 43. oturumu çerçevesinde, 2017'den bu yana Konsey tarafından kabul edilen Gürcistan üzerine önceki İHK kararlarının içeriğini neredeyse tamamen tekrarlayan Gürcistan tarafının talebi üzerine “Gürcistan ile İşbirliği” kararı kabul edildi. Tamamen tavsiye niteliğindeki bu tür belgelerde, Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne destek beyan edildiğini, Abhazya ve Güney Osetya'daki insan hakları durumu hakkında “ciddi endişe” dile getirildiğini, sınır bölgelerinde yaşayanlara karşı ayrımcılık “gerçekleri” not ediliyor, sözde olan ‘İşgal edilen çizgisi boyunca sınırlama süreci’si mahkum edildiğini hatırlatıyoruz.
22 June 2020 307
22 Haziran'da Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, 1941-1945 Büyük Vatanseverlik Savaşı'nın başlamasının 79. yıldönümüne adanmış olan bilinmeyen askerin anıtına çiçek koyma törenine katıldı. Törene Abhazya Cumhurbaşkan Yardımcısı Badra Gunba ve hükümet üyeleri katıldı.
20 June 2020 480 Elçilikler haberleri
20 Haziran'da, Güney Osetya Cumhuriyeti'nin 1920 soykırımının kurbanlarının anısına ülke çapında yas tutulduğu gün. Güney Osetya Cumhuriyeti'nin Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Resmi Temsilciliği yas tutan bir etkinlik düzenledi.
19 June 2020 351 Notalar
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına Bendera trajedisinin 28.Yıldönümü vesilesiyle taziye notu gönderdi.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: