Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı heyeti Artsakh Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Bako Sahakyan ile 28 Ağustos tarihinde bir araya geldi

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı heyeti Artsakh Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Bako Sahakyan ile 28 Ağustos tarihinde bir araya geldi
28 August 2017 1343
Bako Sahakyan toplantının başında, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin özel bir doğasının bulunduğunu ve uzun süreli bir geleneğe sahip olduğunu vurguladı. Artsakh Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ayrıca; Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı heyetinin devam etmekte olan ziyaretinin ikili ilişkiler konusunda ek bir ivme kazandıracağına olan inancını dile getirdi.

Bilindiği üzere, her iki devletin de ülkeler arası ilişkilerini başarılı bir biçimde geliştirmek ve bunu pratik bir içerikle doldurmak için bazı ön koşulları var. Özellikle ekonomik ve toplumsal alanda karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi, aynı zamanda diplomatik işbirliğinin koordinasyonu adına bir ihtiyaç bulunmaktadır.

Bako Sahakyan ek olarak, ülkeler arasındaki ilişkileri yalnızca güçlendirmekle kalmayıp sıradan insanların iletişimini sağlayabilecek kültürel ve insani konularda işbirliğinin gerçekleştirilmesi önerisinde bulundu. Her iki ülkenin ilgili bakanlıklarının uzmanları ve departmanlarının potansiyeli konusunda detayların çalışılması önerildi.

Daur Kove ise Artsakh Cumhuriyeti yönetimi ile devam eden görüşmelerin sosyal, ekonomik ve insani alanlardaki işbirliğine dair etkilerini vurguladı.Arsakh Cumhuriyeti'nin ülkedeki enerji sistemlerinin geliştirilmesi konusundaki ciddi başarılarına değinen Daur Kove, Abhaz tarafının, Abhazya Cumhuriyeti için özel bir önemi olan bu alandaki tecrübeleri inceleme konusunda ilgili olduğunu dile getirdi.

Görüşmenin sonunda Daur Kove Artsakh Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na sıcak karşılaması nedeniyle teşekkür ederek; iki ülke Dışişleri Bakanları tarafından imzalanan Mutabakat Zaptı'nın önemini vurguladı. Aynı zamanda Artsakh Cumhuriyeti yönetimi ile yapılan toplantılarda elde edilen verimliliğin yüksek olduğunu kaydetti.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: