Daur Kove 2017 yılı sonuçları ile ilgili basın topantısı düzenledi

Daur Kove 2017 yılı sonuçları ile ilgili basın topantısı düzenledi
27 December 2018 341
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove 26 Aralık 2017 tarihinde Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Daur Kove, dış politika departmanının 2017 yılındaki çalışmalarını geçtiğimiz yıl Abhaz Dışişleri Bakanlığı'nın yapmış olduğu en önemli olayların altını çizerek gazetecilere tanıttı.

Toplantıda Abhaz-Rus ilişkilerine dair konular da dile getirildi. Gelişme ve derinleşmeye dair en önemli konu; iki müttefik devletin birinci adamları arasındaki temaslardır. Daur Kove Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ağustos 2017 tarihinde Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacimba ile gerçekleştirilen görüşme çerçevesinde yapmış olduğu ziyareti hatırlattı. Kove ayrıca, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un! Nisan 2017 tarihinde Abhazya'daki yeni Rus Büyükelçiliği kompleksinin açılışı için planladığı ziyarete de vurgu yaptı.

Cenevre Görüşmeleri'nde konuşan Daur Kove Abhaz tarafının temel görevinin hala Gürcü otoritelerini çatışmaların yeniden başlatılmamasına ilişkin yasal olarak bağlayıcı bir anlaşma imzalamaya ikna etmek olduğunu belirtti. Buna ek olarak Cenevre formatı da pratik sonuçlar sağladı. Savaş sırasında Gürcistan tarafından tahrip edilmiş arşiv malzemelerinin restorasyonu üzerine çalışmak, çevre sorunları, özellikle de haşere istilası, eğitim ve sağlık hizmetlerine erişimle ilgili bir dizi sorun, seyahat özgürlüğü, yaşam belgelerinin tanınması ve toplumumuzla ilgili çok sayıda diğer konuda Cenevre Görüşmeleri'nin bir parçası olarak çalışmak mümkündür.

Ülkenin Dış Politikasını başındaki isim, basın toplantısında dış politika! hakkında da konuştu. Kove, Abhazya Cumhuriyeti'! nin bağımsızlığını tanıyan devletlerle karşılıklı ilişkilerin derinleştirilmesine ve aynı zamanda yeni dış bağlantıların kurulmasına 2017 yılında devam edildiğini kaydetti. Abhazya Cumhuriyeti'nin dostu olan devletlerin başkanlarının 2017 yılında yapmış oldukları ziyaretlerin sıklığı da bir başarı olarak değerlendirilmelidir. Bu yıl ülkemiz Rusya, Güney Osetya, Transdinyester ve Nauru Cumhuriyeti devlet başkanları tarafından ziyaret edilmiştir.

Aynı zamanda 2017 yılında Abhazya Cumhuriyeti heyetleri tarafından Nikaragua Cumhuriyeti, Venezuela, Suriye Arap Cumhuriyeti, İsrail, İtalya, Fransa,  Güney Osetya Cumhuriyeti ve aynı zamanda Dağlık Karabağ'a ziyaretler gerçekleştirilmiştir.

Geçtiğimiz yıl Abhazya Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Genç Diplomatlar Konseyi'nin faaliyet alanlarının genişlemesi de dikkat çekti. Abhazya Dışişleri Bakanlığı G! enç Diplomatlar Konsey ile Rusya Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi arasındaki ikili görüşmeler bu yıl Eylül ayında gerçekleşti. Genç Diplomatlar Konseyi'nin faaliyetlerinin koordinasyon mekanizmaları detaylandırıldı ve daha fazla işbirliği yolunun altı çizildi. Daur Kove; "Bu iletişim platformu yüksek umutlara neden oldu ve aktif olarak gelişmeye devam ediyor. Genç Diplomatlar Konseyi Rusya Dışişleri Bakanlığı ile yakın temas halinde çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Bakan'a göre Dışişleri Bakanlığı'nın en önemli faaliyetlerinden biri; Dışişleri Bakanlığı'nın ülkedeki faaliyetlerinin yüksek kalitede olması değil, aynı zamanda tarafsız bir objektif algılaması için koşulların yaratılması da olmuştur. 2017 yılında Abhaz Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesi güncellenmiş; daha geniş kitlelere ulaşabileceği bir arayüze kavuşmuştur.

! Daur Kove; "Ülkemizde yalnızca Kafkasya ülkelerinin ! değil, medya temsilcilerinin ve uzman topluluğunun dikkatini çekebilecek uluslararası bir platform oluşturmak için çalışmalar devam etmektedir. Böyle bir uluslararası forumun Abhazya Cumhuriyeti'nin dış medyada bilgi varlığının genişlemesine imkan sağlayacağına inanıyoruz." dedi.


Daur Kove ayrıca; en popüler sosyal paylaşım ağlarındaki Dışişleri Bakanlığı sayfalarının aktif olarak kullanıldığını ve her sene abone sayısının arttığını belirtti.

Daur Kove basın toplantısı boyunca gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: