Haberler

28 February 2023 65 Konuşmalar ve açıklamalar
Röportaj sırasında İnal Ardzinba, 21 Şubat 2023 tarihinde Minsk şehrinde düzenlenen Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Bjania ve Belarus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun görüşmelerinin sonuçlarını anlattı.
Gürcistan Savunma Bakanı'nın keşif ve taarruz insansız hava araçlarının üretimine başlanmasıyla ilgili açıklamalarını dikkate aldık. Bu amaçlar için Gürcistan'da insansız hava araçlarının bu yılın sonuna kadar üretilmesini sağlayacak bir Gürcü-Polonya ortak girişimi oluşturuldu.
2008 yılında Gürcistan'ın silahlı saldırganlığının sonucu olarak, Gürcistan makamları tüm uluslararası platformlarda ve uluslararası bilgi alanında Abhazya Cumhuriyeti ve Güney Osetya Cumhuriyeti'nin Rusya Federasyonu tarafından işgal edildiği iddia ederek, "işgal altındaki topraklar" tezini aktif olarak kullanmaya başladı.
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Transdinyester Moldova Cumhuriyeti etraında artan gerilimden son derece endişeli.
8 December 2021 363
Rusya Federasyonu ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki eşit ortaklık ve stratejik etkileşim, tüm halkların haklarına saygı duyulan ve takdir edilen daha adil çok merkezli bir dünya düzeninin oluşumunun temelidir.
21 August 2021 409 Konuşmalar ve açıklamalar
Güney Osetya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Dmitriy Medoev, 19-21 Ağustos tarihleri arasında Abhazya Cumhuriyeti'ne bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.
Bu yılın 4 Ağustos'unda, ABD, İngiltere, Fransa, İrlanda, Norveç ve Estonya'nın da aralarında bulunduğu bir grup BM Güvenlik Konseyi üyesi ülkeler, Rusya'nın Abhazya'dan askerlerini çekmesini ve Abhazya'nın bağımsızlığın tanıma kararını yeniden gözden geçirmesini talep eden bir bildiri yayınladı. «Bugün yine Rusya Federasyonu'na ... birliklerini ve güvenlik güçlerini derhal geri çekmesinin yanı sıra Abhazya'nın Gürcistan topraklarının ve Güney Osetya'nın Tskhinvali bölgesinin sözde bağımsızlığının tanınmasını yeniden gözden geçirmesi çağrısında bulunuyoruz ” diye belgede belirtildi. Belge, yakında BM Güvenlik Konseyi'ne üye olacak olan Arnavutluk tarafından da imzalandı. Bildiri, Ağustos 2008 olaylarının 13. yıldönümü için zamanlandı.
4 August 2021 3765 Konuşmalar ve açıklamalar
Bu yılın 3 Ağustos tarihinde Gürcistan Uzlaşma ve Sivil Eşitlikten Sorumlu Devlet Bakanı T. Akhvlediani yıl içinde yapılan çalışmalar hakkında bir rapor hazırlamış ve gelecek yıllara ilişkin planlarını paylaşmıştır.
Gürcistan Başbakanı I. Garibaşvili, Gürcistan hükümetinin Abhazya ve Güney Osetya'nın sosyo-ekonomik kalkınması için bir strateji geliştireceğini açıkladı. «Abhazya ve Tskhinvali bölgesinin sosyo-ekonomik gelişimi için bir strateji geliştirmeyi planlıyoruz.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: