Haberler

21 February 2023 33 Ziyaretler ve iş gezileri
Aslan Bjania, 20 Şubat Pazartesi günü Belarus'a çalışma ziyaretini gerçekleşti. Minsk'teki Bağımsızlık Sarayı'nda Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bjaniya'nın Belarus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko görüşmesi gerçekleşti. Görüşmeye Abhazya Dışişleri Bakanı İnal Ardzinba da katıldı.
28 March 2022 274 Ziyaretler ve iş gezileri
Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Akademisine rekabete dayalı seçime katılacak Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip ortaokul mezunu adayların belge kabulü gerçekleşmektedir.
25 March 2022 236 Ziyaretler ve iş gezileri
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı binasında, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Danışmanı Ruslan Edelgeriev arasında bir görüşme gerçekleştirildi.
25 March 2022 438 Ziyaretler ve iş gezileri
Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı binasında, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba ile Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı Basın Sözcüsü, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Dmitry Peskov arasında bir görüşme gerçekleştirildi.
Bu yıl 26 Temmuz'da Gürcistan'da yıllık NATO askeri tatbikatları Agile Spirit 2021 ("Agile Spirit - 2021") başladı. Tatbikata Azerbaycan, İngiltere, Almanya, Gürcistan, İspanya, İtalya, Kanada, Letonya, Litvanya, Polonya, Romanya, ABD, Türkiye, Ukrayna ve Estonya'dan 2,5 binden fazla asker katılıyor.
30 March 2021 534 Ziyaretler ve iş gezileri
Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti nezdinde Nikaragua Cumhuriyeti Büyükelçisi Alba Asucena Torres Rusya Federasyon’da olan Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçiliğini ziyaret etti.
11 November 2020 598 Ziyaretler ve iş gezileri
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, çatışma nedeniyle Suriye'den ayrılmak zorunda kalan Suriyeli mültecilerin ve ülke içinde yerlerinden edilmiş kişilerin dönüşünü kolaylaştırmak için uluslararası bir konferansın açılış törenine katıldı.
10 November 2020 677 Ziyaretler ve iş gezileri
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, Suriye Arap Cumhuriyeti Dışişleri ve Yurtdışındaki Yurttaşlar Bakanlığı'nın daveti üzerine, Suriyeli mültecilerin dönüş sürecine adanmış uluslararası bir konferansa katılacak. Konferans Şam’da 11-12 Kasım’da düzenlenecektir.  
3 August 2020 662 Ziyaretler ve iş gezileri
Abhaz-Rus ilişkilerinin ilgi alanlarına değinen «Radio Liberty» web sitesinde yayınlanan I. Tekushev'in yazısına dikkat çektik.
BM İnsan Hakları Konseyi'nin Cenevre'deki 43. oturumu çerçevesinde, 2017'den bu yana Konsey tarafından kabul edilen Gürcistan üzerine önceki İHK kararlarının içeriğini neredeyse tamamen tekrarlayan Gürcistan tarafının talebi üzerine “Gürcistan ile İşbirliği” kararı kabul edildi. Tamamen tavsiye niteliğindeki bu tür belgelerde, Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne destek beyan edildiğini, Abhazya ve Güney Osetya'daki insan hakları durumu hakkında “ciddi endişe” dile getirildiğini, sınır bölgelerinde yaşayanlara karşı ayrımcılık “gerçekleri” not ediliyor, sözde olan ‘İşgal edilen çizgisi boyunca sınırlama süreci’si mahkum edildiğini hatırlatıyoruz.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: