Abhazya Cumhuriyeti ve Nauru Cumhuriyeti arasında parlamentolararası işbirliği anlaşması imzalandı

Abhazya Cumhuriyeti ve Nauru Cumhuriyeti arasında parlamentolararası işbirliği anlaşması imzalandı
1 February 2018 1152
31 Ocak'ta Abhaz heyetinin Naur Cumhuriyeti'ne yaptığı ziyarette, Abhazya Halk Meclisi-Parlamentosu ve Nauru Cumhuriyeti Parlamentosu arasında parlamento işbirliğine ilişkin Anlaşma imzalanmasına yönelik bir tören düzenlendi.


Anlaşma, Abhazya Cumhuriyeti Parlamento Başkan Yardımcısı Said Harazya ve Nauru Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Siril Buraman tarafından imzalandı.

İmzalanma töreninde Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove ve Uluslararası Örgütler ile Etkileşim Departman Başkanı Artur Gagulia bulundular.


Tören sırasında Abhazya Cumhuriyeti Parlamento Başkan Yardımcısı Said Harazya Abhazya Cumhuriyeti ile Nauru Cumhuriyeti arasındaki devletlerarası işbirliğinin artırılması gereğini belirtti, ve parlamentolar arası işbirliğinin sağlanması ve tarafların uluslararası konularda ortak gündeme ilişkin pozisyonlarını koordine etme konusunda deneyim alışverişinde bulunmanın önemini vurguladı.


Buna karşılık, Nauru Parlamento Başkanı Siril Buraman Abhaz heyetinin üyelerini yaptıkları ziyareti için teşekkür etti ve Parlamentolar Arası İşbirliği Anlaşması 'nın imzalanmasının iki ülke arasındaki ortaklık ve karşılıklı anlayışın daha üst seviyede oluşmasına yönelik yeni bir adım olacağına dair umudunu ifade etti.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: