Abhaz-Rusya devlet sınırını geçme koşullarının basitleştirilmesi konusunda çalışma grubunun ortak toplantısı yapıldı

 Abhaz-Rusya devlet sınırını geçme koşullarının basitleştirilmesi konusunda çalışma grubunun ortak toplantısı yapıldı
20 June 2022 355

20 Haziran 2022'de Abhazya Dışişleri Bakanlığı Medya Merkezi’nde video konferans formatında Abhaz-Rus devlet sınırının Adler kontrol noktasında (otomobil, yaya) geçme koşullarının basitleştirilmesi konusundaki Abhaz-Rus çalışma grubunun ortak toplantısı gerçekleşti.

Toplantıya Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu'nun milletvekilleri ve ilgili dairelerinin temsilcileri katıldı.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan istişarelere, Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Tuzhba, Abhazya Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Dairesi Başkanı Lasha Avidzba ve Abhazya Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu'ndaki Büyükelçiliği Bakan-Müsteşarı Alkhas Barzania katıldı.

Toplantıda, teknik konulara ve Abhaz-Rus sınırının Adler kontrol noktasından geçişini basitleştirmeyi amaçlayan kapsamlı önlemlerin geliştirilmesine ağırlık verildi. Özellikle gezi otobüsleri için ek bir kontrol noktasının açılma konusu ele alındı.

Abhaz-Rus devlet sınırını geçme prosedürünün basitleştirilmesiyle ilgili diğer konular da görüşüldü. Özellikle, deniz ve demiryolu trafiğini kullanma, hava trafiğini yeniden başlatma olasılığının yanı sıra, COVID-19 salgını nedeniyle Rusya Federasyonu tarafından daha önce getirilen üçüncü ülke vatandaşlarına yönelik kısıtlamaların kaldırılması ve birçok diğer sınırı geçiş sırasındaki sorunları çözmeyi yönelik konu görüşüldü.

Görüşme sırasında, her iki taraf da özellikle yaz aylarında Abhaz-Rus devlet sınırını geçerken Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu vatandaşları için en rahat koşulların yaratılmasıyla ilgilendiklerini dile getirdi.
Abhaz-Rus ortak parlamentolar arası komisyonunun devlet sınırını geçme rejimini basitleştirme çalışmaları devam edecektir.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: