Daur Kove Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ile bir araya geldi

Daur Kove Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ile bir araya geldi
21 March 2017 749
21 Mart tarihinde Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Transkafkasya’da güvenlik ve istikrar ile ilgili Cenevre Görüşmelerinde görevli Rus delegasyonundan Alexei Dvinyanin ve Marat Kulakhmetov ile yapılan istişarelere ev sahipliğinde bulundu.

Yakın bir dostluk içerisinde geçen toplantı sırasında Transkafkasya’da güvenlik ve istikrar üzerine 28-29 Mart 2017 tarihinde yapılacak Cenevre Görüşmeleri’nin bir sonraki turuna dair detaylar ve hazırlıklar konuşuldu.

Özellikle, Cenevre görüşmelerinin asıl amacı olarak güç kullanılmaması için ortak bir taahhütname hazırlanması ve güç kullanılmaması konusunda yasal olarak bağlayıcı bir anlaşmanın hazırlanması konusu tartışıldı. Ayrıca, toplantı sırasında Gürcistan ve NATO arasındaki artan temaslar üzerine olan endişeler dile getirildi. Abhaz-Gürcü sınırındaki durum, insani boyutları da dahil olmak üzere, tüm yönleriyle ele alındı.

Rus diplomatlar, Cenevre görüşmelerine aktif katılımı da dahil olmak üzere Abhaz tarafının, Abhazya Cumhuriyeti’nin uluslararası konumunu güçlendirmeye yönelik istikrarlı bir biçimde sürdürdüğü tüm çabalarına her türlü desteği verdiklerini ifade ettiler.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: