Abhazya Dışişleri Bakanlığın Açıklaması

Abhazya Dışişleri Bakanlığın Açıklaması
21 September 2021 435

21 Eylül'de Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Abhazya Cumhuriyeti topraklarında yapılan Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması seçimlerini kınayan bir bildiri yayınladı. Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, bu tür seçimlerin yapılmasının iddiaya göre Moskova'nın Gürcistan'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik bir başka yıkıcı adımı olduğuna inanıyor.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan Dışişleri Bakanlığı'nın bu açıklamasını Abhaz devletinin içişlerine açık bir müdahale olarak değerlendiriyor.

Rusya Federasyonu yasama organı seçimlerine katılım, Rusya Federasyonu vatandaşlığına sahip Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının veya Abhazya Cumhuriyeti'nde daimi olarak ikamet eden Rusya Federasyonu vatandaşlarının ve ayrıca Rusya Federasyonu vatandaşlarının yasal hakkıdır. Bu vatandaş kategorilerinin oy kullanma hakkı, temel uluslararası hukuk normlarını ihlal etmez ve BM Şartı ile çelişmez.

Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu, sağlam bir yasal temel üzerinde müttefik ilişkileri geliştirerek, uluslararası yükümlülüklerine tam olarak uyuyorlar. Abhazya ile Rusya arasındaki ilişkiler üçüncü ülkelere yönelik değildir ve Gürcistan'ın çıkarlarını ihlal etmemektedir. Rusya Devlet Duması milletvekillerinin seçimleri için oy kullanmanın Tiflis'e bir tehdit olarak görülmesi ve bunun bir şekilde Gürcistan vatandaşlarının haklarını ihlal ettiğine inanmak pek gerekli değil.

Gürcü yetkililerin "toprak bütünlükleri" hakkında spekülasyon yapmayı bırakmalarının ve masum bir kurbanmış gibi davranmalarının zamanı geldi. Tiflis'te, Abhazya Cumhuriyeti'ne karşı saygılı bir tavrı gerektiren mevcut siyasi gerçekliğe sorumlu ve gerçekçi bir yaklaşımın hakim olacağını umuyoruz.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: