Abhazya Transdinyester Tam Yetkili Temsilcisi Tiraspol'de bulunan Askeri Zafer Anıtı'ndaki "Kalbin Hafızası" toplantısına katıldı

Abhazya Transdinyester Tam Yetkili Temsilcisi Tiraspol'de bulunan Askeri Zafer Anıtı'ndaki "Kalbin Hafızası" toplantısına katıldı
1 August 2017 699
1994 yılında Transdinyester yönetimi,1 Ağustos tarihini Transdinyester Moldova Cumhuriyeti'nin Kaybedilen Savunucularını Anma ve Yas Günü ilan etmiştir. O günden bu yana 1 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen Cumhuriyet etkinlikleri, Transdinyester topraklarında akan kanın durdurulduğunu hatırlatmaktadır.

Bugün Tiraspol sakinler ve şehrin ziyaretçileri, hayatını kaybeden Transdinyester savunucuları ve Transdinyester'in bağımsızlığı için mücadele verirken yaralanarak ölenlerin anısına Askeri Zafer Anıtı önünde bir dakilalık saygı duruşunda bulundu.

Toplantı Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vadim Krasnoselsky ve "Transdinyester Savunucuları Cumhuriyetçi Birliği" sivil toplum kuruluşu başkanı Vladimir Buchka tarafından yapıldı.

Toplanmış olan vatandaşlara seslenen Devet Başkanı, Moldova'nın Transdinyester ulusuna karşı gerçekleştirdiği saldırıda yakınlarını ve arkadaşlarını kaybedenlere; annelere ve dullara başsağlığı diledi.

Vadim Krasnoselsky; "Tarihte meydana gelen bütün olayların ortak noktası; hayatta kalamayanlar, savunucular ve hayatta kalanların hatırasıdır. Bellek, yaşananların gelecekte tekrarlanmaması için gereklidir." şeklinde konuştu.

Ayrıc Vadim Kranoselsky 800 cumhuriyet sakinin öldürüldüğü savaşı hatırlattı ve "Bugün Savunucularımız ile Rus Barış Gücü sayesinde  25 yıllık bir barış yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet savunucuları adına konuşan "Transdinyester Savunucuları Cumhuriyetçi Birliği" sivil toplum kuruluşu başkanı Vladimir Buchka; Transdinyester'in barış dolu bir gökyüzü altında olmasını diledi ve ülkeyi savunanların kahramanca davranışlarını asla unutmayacaklarını ekledi.

Toplantının sonunda Transdinyester yönetimi; Abhazya Cumhuriyeti Tam Yetkili Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Temsilcisi A. Vataman ve Güney Osetya Cumhuriyeti Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Resmi Temsilcisi V. Yankovsky Ebedi Alev'e ve 1992 yılında kayıtlara geçmeyen savaşın ilk kurbanlarının mezarlarına çelenk bıraktı.

Kaynak: Abhazya Cumhuriyeti Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Temsilciliği

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: