Abhazya Cumhuriyeti Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilcisi Alexander Vataman Bender'de gerçekleşen Güvenlik Bölgesi'nde konuşlu Ortak Barış Güçleri'nin kuruluşunun 25. yıldönümüne katıldı

Abhazya Cumhuriyeti Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilcisi Alexander Vataman Bender'de gerçekleşen Güvenlik Bölgesi'nde konuşlu Ortak Barış Güçleri'nin kuruluşunun 25. yıldönümüne katıldı
29 July 2017 628
Alexander Vataman; "Kutsal Barışçılar" Anıtına, Hafıza ve Hüzün Anıt plakalarına, Korgeneral Lebed Anıtına çelenk bıraktı.

Miting, Bender'deki Ortak Barış Gücü Görevlileri'nin bulunduğu noktada gerçekleşen toplantı ile devam etti.

Chisinau 'daki Rusya diplomatik misyonu başkanı Farit mukhametshin mitingde bir konuşma gerçekleştirdi. Mukhametshin; "Dnyester kıyısında barış ve huzur için nöbet tutan barış gücümüze Ortak Barış Gücü'ne yaptıkları hizmet için özel şükranlarımı sunmak isterim.Cesaretleri ve zihin güçleri; aynı zamanda hoşgörü, diplomasi, barışçıl çözüm ilkelerine sadakat Transdinyester'de gerçekleşen benzersiz barış koruma operasyonlarının etkisinin kesin olarak bir garantisi niteliğindedir. Barış güçlerinin bölgedeki barış ve istikrarı korumak için verilen görevlerini yapmaya devam edeceğinden eminiz." şeklinde konuştu.

Mukhametshin, Rusya'nın Moldova yönetiminin barışı koruma operasyonu üzerine başlatmış olduğu son saldırıdan endişe duyduğunu belirterek; "Moldova oteritelerinin Rusya'nın barış misyonunu sona erdirmeyi amaçlayan haksız ve kabul edilemez plan ve eylemlerinin kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz. Bu, Rusya'yı yeni bir gerilim yatağına çekecek olan Dnyester'deki yeni bir çatışmayı başlatmanın yoludur. Rus Barış Gücü'nün görevlerini sonuna kadar yerine getireceklerine eminim." dedi.Ayrıca; Rusya'nın yardım edip Transdinyester'e destek olacağını ve cumhuriyet sakinlerinin çıkarlarını koruyacağını sözlerine ekledi.

Transdinyester Molodva Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vadim Kranoselsky, bu günün "Transdinyester'in ve barış koruma operasyonlarının baskı altında olduğu" güncel durum içerisinde düzenlendiğine dikkat çekti: "Ne yazık ki, Molova 25 yıldır rövanşiszmden kurtulamadı ve 1992'de başlayan, barış gücü tarafından engelleşenen durumu bitirme arzuları var. bu durum çok tehlikeli ve sonuçları önceden tahmin edilemezdir." dedi.
Cumhurbaşkanı Rusya Federasyonu yönetimine Transdinyester topraklarında barışı sağladıkları için şükranlarını sundu.

Mitingin sonunda Ortak Barış Gücü kuvvetlerinin geçit töreni ve seçkin barış güçlerine saygı seramonisi gerçekleştirildi.

Ortak Barış Gücü noktasında, barış güçleri silah ve göğüs göğüse muharebe yeteneklerini sergilediler

Kaynak: Abhazya Cumhuriyeti Transdinyester Moldova Cumhuriyeti Temsilciliği

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: