Ulusal ekonomik başarıları sergisinde «Abhazya» köşkünün re storasyonu devam etmektedir.

Ulusal ekonomik başarıları sergisinde «Abhazya» köşkünün re storasyonu devam etmektedir.
12 July 2018 613
Ulusal ekonomik başarıları sergi (VDNH) alanında tam hızda sergi merkezinin tarihi bir görünümünün restorasyonu çalışmalar yapılıyor – ünlü çeşmeler ve köşkler restore ediliyor. VDNH merkezinde yerleşen, «Halkların dostluğu» adı çeşmesinde yakında olan Abhaz köşkünün tadilatı etkin birşekilde yapılmaktadır.

Bugün köşkünün yeniden düzenleme çalışmalarını Abhazya Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Büyükelçisi İgor Ahba, Abhazya Cumhuriyeti Ticari Temsilcisi Oleg Bartsits, VDNH temsilcileri, Uluslararası Abhazya kültür ve iş merkezi müdürü Oleg Lakoba, ve Moskova Abhaz diaspora başkanı Beslan Agrba değerlendirdi.

İgor Ahba şunları ifade etti – köşk  gözlerimiz önünde değişiyor, büyük çalışmalar yapıldı,  binanın cephesi pratik olarak restore edilmiştir ve iç restorasyon halen devam etmektedir. Büyükelçi Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanini köşkünün restorasonunda gösterdiği desteği için teşekkür etti.

«Bu özenli ve zor bir iştir, çünkü büyük bir tadilat yapılmadı ve köşk uzun zaman önce inşa edildi - geçen yüzyılın ortasında. Ümit ederim ki, en yakın zamanda yeni köşkümüzde etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Abhazya’nın imajı için büyük bir önem taşıyor – mümkün kadar çok insan ülkemizin kültürü ve adetleri hakkında öğrenmesi gereklidir», - Büyükelçi dedi.

Buna karşılık VDNH yönetim temsilcileri daha fazla işbirliği için umutlarını dile getirdiler. Planlanan etkinlikler hakkında anlattılar ve Abhazya’yı onlara katılmaya davet ettiler.

O. Bartsits, Abhaz köşkünün bu eşsiz sergi alanında restorasyonunun çok önemli bir proje olduğunu vurguladı. «Ümit ederiz ki, biz bunu gerçekleştireceğiz, ve bizde de en yakın zamanda Moskova'da modern, rahat, misafirperver bir Abhazya evi olacaktır», - Ticari temsilci dedi.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: