Alexey Dvinyanin, Abhazya Cumhuriyeti'nde Rusya Federasyonu Büyükelçiliği'nin yeni Elçi-Müsteşarını tanıttı

Alexey Dvinyanin, Abhazya Cumhuriyeti'nde Rusya Federasyonu Büyükelçiliği'nin yeni Elçi-Müsteşarını tanıttı
15 January 2020 625
15 Ocak'ta Abhazya Dışişleri Bakanlığı binasında, Rusya Federasyonu'nun Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçisi Alexey Dvinyanin, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove'ye, Rusya Federasyonu Abhazya Büyükelçiliği’nin yeni Elçi-Müsteşarı Maxim Litvinov'u tanıttı.

Daur Kove yeni Elçi-Müsteşarına hoş geldiniz mesajını vererek geleneksel olarak Abhazya Dışişleri Bakanlığı ve Abhazya Cumhuriyeti’ndeki Rusya Federasyonu Büyükelçiliği arasındaki iyi dost çalışma ilişkileri olduğunu vurguladı. “Maxim Vadimovich'i, her şeyden önce, Kafkasya'da Güvenlik ve İstikrarlık Uluslararası Cenevre Görüşmeler nezdindeki çalışmalarımızdan tanıyoruz, bu da bize bu işi iki ülkemizin menfaatleri adına üretken bir şekilde sürdürmeye devam edeceğimizin güvencesini vermekte” diye konuştu.

Buna karşılık, Abhazya Cumhuriyeti’ndeki Rusya Federasyonu Büyükelçisi Alexey Dvinyanin, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın liderliğinin Abhazya Cumhuriyeti’ndeki Rusya Büyükelçiliği'ne ve personeline gösterdikleri saygıdan ötürü büyük şükranlarını dile getirdi.

Dvinyanin, Büyükelçiliğin Abhaz nüfusunun ülkedeki mevcut durumla ilgili endişesini paylaştığını ve bunu Cumhuriyetin egemen bir iç meselesi olarak gördüğünü belirtti: “Cumhuriyette istikrar ve güvenliği korumanın önemli olduğunu düşünüyoruz ve Rusya olarak mümkün olan her şekilde yardım etmeye hazırız. Sonuçlanan İşbirliği Mutabakat Zaptı’na dayanan dış politika işbirliğimizin hem Cenevre'de hem de diğer uluslararası platformlarında yapıcı bir şekilde sürdürülmesini umuyoruz ”diye konuştu.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: