İnal Ardzinba, Rusya 24 televizyon kanalına röportaj verdi

İnal Ardzinba, Rusya 24 televizyon kanalına röportaj verdi
28 February 2023 63

Röportaj sırasında İnal Ardzinba, 21 Şubat 2023 tarihinde Minsk şehrinde düzenlenen Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Bjania ve Belarus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun görüşmelerinin sonuçlarını anlattı.

Dışişleri Bakanı, Rusya 24 televizyon kanalına canlı yayında yaptığı açıklamada, "Görevimiz Belarus Cumhuriyeti ile ilişkilerin kapsamlı bir şekilde geliştirilmesidir" dedi.

Abhazya Dışişleri Bakanı şunları kaydetti: «Ekonomik işbirliğimizden sinerjik bir etki yaratıyoruz ve bunun vatandaşlarımızın yaşam kalitesini etkileyeceğini umuyoruz» dedi.

Ayrıca Bakan, ünlü Abhaz şarabının Belarus Cumhuriyeti'ne tedariki için sözleşmelerin zaten imzalandığını vurguladı. Abhazya Cumhuriyeti'nde üretilen diğer emtia pozisyonları da dikkate alınmaktadır. Ayrıca, Belarus Cumhuriyeti ile turizm alanında ortak yatırım projelerinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Rusya 24 ile yapılan röportajda, Dışişleri bakanlığı başkanı: "Entegrasyon süreçleri yoğunlaştı.

Birlik Devletinin nasıl etkin bir şekilde geliştiğini aktif olarak izliyoruz ve geleceğe çok olumlu bakıyoruz" diye konuştu.

İnal Ardzinba şunları da kaydetti:

"Asıl görevimiz egemenliğimizi güçlendirmek! Entegrasyon birliklerinde, halkımızın yüzyıllarca süren özgürlük mücadelesinin sonucu olan devlet egemenliğimizi güçlendirmemiz için potansiyel görüyoruz. Bu, halkımız için tarihi adaletin somut örneğidir ve Rusya Federasyonu bize bu konuda yardımcı olmaktadır".

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: