İnal Ardzınba, Abhazya Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Genç Diplomatlar Konseyi üyeleriyle görüştü

İnal Ardzınba, Abhazya Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Genç Diplomatlar Konseyi üyeleriyle görüştü
21 April 2022 271

Abhazya Dışişleri Bakanlığı Medya Merkezi'nde Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba'nın Genç Diplomatlar Konseyi temsilcileriyle görüşme gerçekleşti.

Toplantıya Abhazya Cumhurbaşkanı Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Yardımcısı Maxim Gvindzhia da katıldı.

Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba yaptığı karşılama konuşmasında, Genç Diplomatlar Konseyi'nin diğer ülkelerden genç diplomatlarla temas kurmak ve genişletmek için önemli bir araç olduğunu kaydetti. Dışişleri Bakanı, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Genç Diplomatlar Konseyi ile ilişkilerin geliştirilmesini öncelikli olarak nitelendirdi.

İnal Ardzınba, çeşitli projelerin uygulanmasında ortak çalışmaların yoğunlaştırılması yönündeki umudunu dile getirdi ve Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın bu konuda azami desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanı öğrencilere Rusya Federasyonu'ndaki Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçiliği temelinde aktif olarak çalışan "Abhazya'nın Geleceği" Merkezinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Gençler Merkeze başvurarak rekabetçi bir temelde, Rusya'da eğitim alanında benzersiz fırsatlardan etkilenebilirler, özellikle önde gelen Rus yüksek öğretim kurumlarına kabul, stajlar, ileri eğitim programları ve geçici istihdam olanaklarından faydalanabilirler.

İnal Ardzınba, Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın Genç Diplomatlar Konseyi üyelerine Rusya Dışişleri Bakanlığı ve Roscongress Vakfı aracılığıyla staj yapma fırsatı sunduğunu da vurguladı.

“Rusya Federasyonu Başkanı'nın kararıyla kurulan Roscongress Vakfı, kilit müzakere platformları düzenliyor. Moskova'da bu faaliyeti koordine eden Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Danışmanı Anton Kobyakov ile bir görüşmemiz oldu. Bu anlamda Abhazya gençliğine tam destek verilecek” dedi.

Ülkenin dışişleri bakanı, "Sirius" eğitim merkezi ile işbirliğinin kurulduğunu duyurdu. “Bilgi teknolojisi alanında genç liderlerin uluslararası işbirliği konusunda bir toplantı hazırlıyoruz. Bu da çok önemli bir yön. Yetenekli Abhaz bilgisayar programcılarını birlikte arayalım. Az sayıda olabilirler ancak küçük bir çalışma grubu oluşturabilir” diye konuştu.

İnal Ardzınba, GDK üyelerine BM, Rusya Federasyonu, diğer BDT ülkeleri, İtalya ve diğer bazı devletlerden temsilcilerin davet edileceği BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Uluslararası Forumu'nun bu yıl Suhum'da düzenlenmesi ile ilgili bilgi verdi. . Genç Diplomatlar Konseyi'ni bu etkinliğin düzenlenmesinde aktif rol almaya çağırdı. İnal Ardzınba, Konsey üyelerine başarılı ve aktif çalışmalar diledi.

Bakan konuşmanın sonunda “Abhazya'daki gençlerle sık sık iletişim kurarım. Cumhuriyet'te ne kadar zor bir durumun olduğunu görüyor ve biliyoruz ve sık sık solgun bakışlar, indirilmiş eller görüyorum. Ama bence hepimizin beraber olmamız gerekiyor. Amaçlılık, bükülmez irade, tutumlarımız böyle olmalıdır. Her şeyimiz harika olacak!” sözlerini kullandı.

Öğrenciler sırayla yer aldıkları projeleri Bakan'a anlattılar, Abhazya gençlerinin çeşitli eğitim programlarına ve projelere dahil edilmesi konusundaki fikirlerini paylaştılar.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Genç Diplomatlar Konseyi, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba'nın 17 Nisan 2014 tarihli kararıyla kuruldu. Gelenek olarak, Konseyi Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın genç çalışanları ve Abhaz Devlet Üniversitesi öğrencileri oluşturmaktalar.


X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: