Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba'nın Abhazya Büyükelçisi ile Çin'in Suriye Büyükelçisi'nin görüşmesi ile ilgili yorumu

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba'nın Abhazya Büyükelçisi ile Çin'in Suriye Büyükelçisi'nin görüşmesi ile ilgili yorumu
8 December 2021 363

Rusya Federasyonu ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki eşit ortaklık ve stratejik etkileşim, tüm halkların haklarına saygı duyulan ve takdir edilen daha adil çok merkezli bir dünya düzeninin oluşumunun temelidir.

Kilit dünya güçlerinden biri olan Çin Halk Cumhuriyeti, BM Şartı'nın amaç ve ilkelerine, ve faaliyetlerinde genel olarak kabul edilen uluslararası hukuk normlarına dayanarak, uluslararası ilişkilerde yaratıcı bir katılımcı rolünü kendisi için seçmiş. Çin, ülkelerin ve vatandaşlarının insani ve ekonomik güvenliğini sağlamaya katılarak Orta Doğu'da ve diğer bölgelerde barış ve istikrarın tesisine sürekli olarak katkıda bulunmaktadır.

Dost Suriye Arap Cumhuriyeti'nin ekonomik kalkınmasının desteklenmesinde Çin Halk Cumhuriyeti'nin rolü, Rusya Federasyonu ve İran İslam Cumhuriyeti'nin rolü ile birlikte kilit rol oynayacaktır.

6 Aralık 2021 tarihinde Çin Halk Cumhuriyeti’nin Suriye Arap Cumhuriyeti Büyükelçilik binasında, Abhazya Cumhuriyeti'nin Suriye Arap Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Bagrat Khutaba ile Çin Halk Cumhuriyeti'nin Suriye Arap Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Feng Biao arasında toplantı gerçekleşti. Suriye Arap Cumhuriyeti'ne destek için birleşik cephe görevi gören devletlerimiz, insani, ticari ve ekonomik bağların kurulması için verimli çalışmalara başlayabilecektir.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin adalet, ortakların çıkarlarına saygı ve olumlu sonuçlara dayalı dış politika yaklaşımını memnuniyetle karşılıyoruz.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: