Haberler

10 November 2020 677 Ziyaretler ve iş gezileri
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, Suriye Arap Cumhuriyeti Dışişleri ve Yurtdışındaki Yurttaşlar Bakanlığı'nın daveti üzerine, Suriyeli mültecilerin dönüş sürecine adanmış uluslararası bir konferansa katılacak. Konferans Şam’da 11-12 Kasım’da düzenlenecektir.  
29 September 2020 412 Bakanın görüşmeleri
29 Eylül Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığında Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove’nin, Abhazya’ya resmi ziyarete gelen Güney Osetya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Dmitriy Medoev ile görüşmesi gerçekleşti. İki devletin Dışişleri Bakanları Abhaz-Oset ilişkilerin güncel konular ve iki taraflı işbirliğinin geliştirilmesi konuştular.
27 September 2020 307 Konuşmalar ve açıklamalar
27 Eylül'de, Dağlık Karabağ ihtilafı bölgesinde keskin bir gerilim yükseldi. Artsakh Cumhuriyeti Savunma Ordusu'nun mevzileri, Azerbaycan silahlı kuvvetlerinden yoğun top bombardımanı ve hava saldırılarına maruz kaldı. Sivil kayıplarla ilgili bilgiler var.
20 September 2020 541 Konuşmalar ve açıklamalar
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, Güney Osetya Cumhuriyeti’nin ilanının 30. Yıl dönümü vesilesiyle Güney Osetya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Dmitriy Medoev’e tebrik notu gönderdi.
14 September 2020 347 Notalar
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove Artsakh Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Masis Maylyan’ı Doğum Günü ile kutladı.
11 September 2020 678 Bakanın görüşmeleri
Belarus'taki olaylar bağlamında ortaya çıkan DPR ve LPR'nin yanı sıra Belarus, Abhazya, Güney Osetya, Transdinyester Rusya Federasyonu ile birleşmek için Rusya'nın tanınmış bir dizi siyasi ve kamuoyunun başvurusuna dikkat çektik.
9 September 2020 305
9 Eylül 2020 Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında diplomatik ilşkilerin kurulmasının 12. Yıldönümü.
8 September 2020 252
Abhazya Dışişleri Bakanlığında Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakliy Tuzhba UNHCR Temsilcisi Kemlin Ferly ile görüştü.
7 September 2020 217
7 Eylül’de Abhazya Dışişleri Bakanı Daur Kove Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığın madalyasını Abhazya Devlet Üniversitesi Rekrörü, ANA profesörü, AMAN, RANS, fizik ve matematik bilimleri doktoru, ‘Ahdz-Apşa’ 1 ve 2 derecesi madalyası olan Aleko Alekseeyeviç Gvaramiya’ya , barış güçlendirmesinde, uluslararası işbirliğini geliştirmede ve Abhazya Cumhuriyeti'nin olumlu dış politika imajını güçlendirmesi vesilesiyle takdim etti.
7 September 2020 441 Konuşmalar ve açıklamalar
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan'da NATO ülkeleri "Noble Partner 2020" (Noble Partner 2020) 'nin bir sonraki büyük ölçekli askeri tatbikatlarının düzenlenmesi konusunda ciddi endişelerini dile getiriyor. Gürcistan-NATO formatındaki askeri tatbikatlar, ABD Donanması'na ait ağır askeri teçhizatı, uçakları ve gemileri kullanan binlerce askerden oluşacak.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: