Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’n açıklaması

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’n açıklaması
21 February 2018 1207
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikhail Janelidze'nin, Gürcistan resmi makamlarının Abhazya ve Güney Osetya'yla daha aktif bir barış politikası izlemesine yönelik isteğini belirttiği açıklamaya dikkat çekti. Bakan’a göre, Gürcistan’ın resmi yapıları bu konularda bir öneri paketğn üzerinde çalışıyorlar.
Bu bağlamda, Abhaz tarafını çabaları, uzun yıllar boyunca, Gürcü-Abhaz anlaşmazlığın tarafları arasında olan gerilimin yoğunluğunu azaltabilecek karşılıklı kabul edilebilir uzmaşlar bulmaya ve tav ve eşit diyaloğa geçmeye önelik olduğunu hatırlatmak isteriz.
Geçtiğimiz çeyrek yüzyıl boyunca, Gürcistan’ın çeşitli siyasi güçlerin temsilcilcileri, Abhazya ve Güney Osetya ile barış içinde çözüm sürecini başlatmak istediklerini ile ilgili çok sayıda açıklamalarında bulundular. Ancak, uygulamada, Gürcü yetkilileri, bölgedeki mevcüt siyasi ve hukuki faktörleri göz ardı etmeye devam ediyorlar ve taraflar arasında tam teşekküllü bir diyalodun yeniden kurulması için bir temel oluşturabilecek, kilit bir belge olan, uluslararası güvenlik garantileri üzerine antlaşmayı imzalamayı inatla reddediyorlar.
Umut edelim ki, yeni Gürcü hükümeti doğru sonuçları yapar ve Gürcistan’ın Abhazya ve halkı üzerinde kalıcı ve agresif politikasının bir sonucu olarak kaybedilen iki ülke arasındaki güvenin yeniden kurmaya yönelik doğru adımları atacak ve gerçek adımları atacaktır.
Güven güçlendirme önlemlerini uygulamak için, Gürcü hükümeti öncelikle vatandaşlarımız üzerinde yapılan siyasi, finansal, ekonomik ve insani baskıdan vazgeçmeli ve cumhuriyetimizin uluslararası izolasyonu için umutsuz girişimlerini durdurmalı. Sadece bu yaklaşım, taraflar arasında güveni kurmak için Gürcistan hükümetinin samimi arzusunu hakkında konuşmamızı sağlayacaktır.
Ümit etmek isterdik, Gürc,stan’ın hükümetin üst düzey temsilcileri siyasi iradeyi gösterebilirler ve

Umarım Gürcistan'ın önde gelen liderlerinin mevcut temsilcileri siyasi iradeyi gösterebilirler ve yıllar boyunca biriken sayısız sorunları çözmek için Abhaz tarafıyla anlamlı diyalogu başlatabilirlerdi.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: