Abhazya Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Abhazya Dışişleri Bakanlığı Açıklaması
18 April 2017 626
Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un Abhazya’ya yapacağı çalışma ziyareti ile bağlantılı olarak son zamanlarda, Gürcistan Dışişleri Bakanı’ndan Cumhurbaşkanı’na kadar, Gürcü yetkililerin “kızgın” açıklamaları artmakta. Bu açıklamalar temel olarak Rusya Dışişleri Bakanı’nın Abhazya’yı ziyaretinin “yasadışılığı” ve elbette Gürcistan’ın “toprak bütünlüğü” iddiasına dayanmakta.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Sergei Lavrov’un ziyaretiyle ilgili Gürcü yetkililerinin bu tür “kınama” söylemlerini tamamen uygunsuz bulmakta.

İlk defa olarak Abhazya Cumhuriyeti Abhaz-Rus devletler arası ilişkilerini tam kapasiteye çıkartmıştır ve bu durum uluslararası hukuk normları ile uyumludur. Hatırlatılmalıdır ki Abhazya ile Rusya arasındaki diplomatik ilişkiler 9 Eylül 2008’den beri süregelmektedir.

Gürcü tarafını, yaptıkları hokkabazlıklarla kendilerini ve uluslararası topluluğu aldatmaktan vazgeçmeye, ayrıca modası çoktan geçmiş olan "Gürcistan'ın toprak bütünlüğü" kavramını kullanmayı bırakıp, bölgedeki mevcut siyasi gerçekleri görmeye çağırıyoruz

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: