Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Güney Osetya Dışişleri Bakanlığı'na, Gürcistan'ın Güney Osetya'ya yönelik askeri saldırısının 10. yıldönümü dolayısıyla nota gönderdi

Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Güney Osetya Dışişleri Bakanlığı'na, Gürcistan'ın Güney Osetya'ya yönelik askeri saldırısının 10. yıldönümü dolayısıyla nota gönderdi
8 August 2018 965
Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Güney Osetya Dışişleri Bakanlığı'na, Gürcistan'ın Güney Osetya'ya yönelik geniş çaplı askeri saldırısının 10. yıldönümü dolayısıyla nota gönderdi.

Nota’da özellikle şunlar ifade ediliyor:

"8 Ağustos 2008 yılında, Güney Osetya'da ülkenin modern tarihinin en trajik tarihlerinden biri olarak bilenlecek – savaş başladı, tüm halkı hep birlikte Anavatanı’nı savunmaya kaldırdı. Uluslararası hukukun tüm akla uygun norm ve ilkelerini ihlal eden Gürcü militaristlerin kalleşçe istilası, yüzlerce masum insanın ölümüne, sayısız yıkıma ve telafisi mümkün olmayan acılara yol açtı.

Saakaşvili'nin ceza rejiminin bu acımasız eyleminin ilk kurbanları arasında yer alan Rus barış güçleri, muharebeye özveriyle girmişler ve kalleş düşmana gereken bir direniş sağlamışlar, Güney Osetyalı halkı yıkımdan korumuşlardır. Güney Osetya üzerinde korkunç bir tehdit ortaya çıktı, ama savunucularının kahramanlığı ve yardım etmek için gelen Rus ordusunun cesareti sayesinde, Güney Osetya halkı onurla bütün mücadelere dayanarak bağımsızlık haklarını savunmayı başardı.
Abhazya'da, ölen savunucuların Güney Osetya'nın sivillerinin akrabaları ve arkadaşları savaşın tüm zorluklarını ve yoksunluklarını tamamen yaşadı, kayıpların acısını anlıyor ve paylaşıyorlar. Ülkesinin özgürlüğü ve bağımsızlığı için özverili mücadelede düşen herkesin önünde başımızı eğiyoruz".
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: