Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması
10 June 2022 429

Gürcistan Savunma Bakanı'nın keşif ve taarruz insansız hava araçlarının üretimine başlanmasıyla ilgili açıklamalarını dikkate aldık. Bu amaçlar için Gürcistan'da insansız hava araçlarının bu yılın sonuna kadar üretilmesini sağlayacak bir Gürcü-Polonya ortak girişimi oluşturuldu.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan'ın askeri-sanayi kompleksinin devam eden modernizasyon süreci ve Abhazya Cumhuriyeti'nin ulusal güvenliğine ek tehditler oluşturan ülkenin askeri potansiyelinin geliştirilmesi konusunda ciddi endişelerini dile getiriyor.

Ülkelerimiz arasında bir barış anlaşmasının olmaması durumunda, Gürcistan'ın askeri potansiyelinin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi Abhazya Cumhuriyeti'nde varoluşsal bir tehdit olarak algılanmakta ve bölgemizde daha fazla gerilimin tırmanmasına neden olabilir.

Abhazya Cumhuriyeti buna yanıt olarak, imzalanan ikili anlaşmalar çerçevesinde Rusya Federasyonu ile askeri-teknik işbirliğini geliştirmeye devam edecektir.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Cenevre Görüşmeleri Eşbaşkanlarını ve diğer uluslararası arabulucuları, Gürcistan'ın Güney Kafkasya'da güvenliğin temellerini zedeleyen ve bölgenin barışçıl ve istikrarlı gelişimine yeni engeller getiren eylemlerine en ciddi şekilde dikkat etmeye çağırıyor.

X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: