Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı A.G.Bzhaniya’nin Kazakistan Cumhuriyeti'ndeki durumla bağlantılı olarak yaptığı Açıklaması

Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı A.G.Bzhaniya’nin Kazakistan Cumhuriyeti'ndeki durumla bağlantılı olarak yaptığı Açıklaması
8 January 2022 422

Kazakistan Cumhuriyeti'nde son günlerde yaşanan olaylardan ciddi şekilde endişe duyuyoruz. Doğrudan şiddete ve yıkımlara dönüşen protesto eylemleri, Kazakistan Cumhuriyeti vatandaşlarının yaşamları üzerinde yıkıcı bir etkiye sahiptir.

Devletin anayasal düzenini, güvenliğini ve bütünlüğünü bozmaya yönelik girişimler, dış müdahalenin karakteristik belirtilerini göstermektedir. Dışarıdan eğitilen ve koordine edilen silahlı oluşumlar yasadışı radikal eylemlere karışıyor. Bu gerçek, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı K.-Zh.K. Tokayev tarafından ifade edilmiştir. Devlet Başkanı talimatı ile, Kazakistan Cumhuriyeti kolluk kuvvetleri, sivillerin güvenliğini sağlamayı ve hayati kritik altyapıyı korumayı amaçlayan bir terörle mücadele operasyonu yürütüyor..

6 Ocak 2022'de, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın çağrısına dayanarak, CSTO Kolektif Güvenlik Konseyi, istikrarı sağlamak için CSTO Toplu Barış Güçlerini Kazakistan Cumhuriyeti'ne sınırlı bir süre için göndermek için ortak bir karar aldı.
Kazakistan Cumhuriyeti'nin meşru liderliğinin kanun ve düzeni yeniden tesis etme ve ülke vatandaşlarının güvenliğini sağlama arzusunu destekliyoruz. Sosyo-politik durumu istikrarsızlaştırmayı amaçlayan egemen devletlerin iç işlerine yasadışı yabancı müdahale uygulamasını ve ardından harici olarak kontrol edilen gruplar tarafından iktidarın silahlı olarak ele geçirilmesini kabul edilemez buluyoruz.

Kazakistan halkına devlet genelinde hukukun üstünlüğünün süratle iyileşmesini, barış, esenlik ve refah diliyoruz.
Kaynak: Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Resmi websitesi

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: