Abhazya Dışişleri Bakanı BMMYK temsilciler ile bir araya geldi

Abhazya Dışişleri Bakanı BMMYK temsilciler ile bir araya geldi
27 March 2019 374
27 Mart’ta Abhazya Dışişleri Bakanlık binasında Dışişleri Bakanı Daur Kove Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği delegasyonu ile bir araya geldi. Delegasyona BMMYK Avrupa Bürösü Direktörü Pascal Moreau, BMMYK Avrupa Bürösü Bölüm Başkanı Fransua Renault, BMMYK Güney Kafkasya Bölge Temsilcisi Johannes van der Klaauw ve BMMYK Güney Kafkasya Bölge Temsilci Yrd. Yoko Akasaka katıldı.
Toplantının başında Daur Kove ilk defa iş ziyaretiyle Abhazya’da bulunan Bayan Moreau’yu selamladı.
Bayan Moreau Dışişleri Bakanlığına uzun yıllardır süren işbirliği için minettarlığı ifade etti ve Abhazya’nın BMMYK çalışmaları için büyük önemini vurguladı. Pascal Moreau «BMMYK misyonu yıllardır burdadır, ve buralı halka yardım etmek için gerekli olduğu kadar kalacaktır» diye vurguladı.  
Bayan Moreau Bakanı BMMYK Güney Kafkasya Bölgesel temsilcisi Johannes van der Klaauw’ın görevinden ayrılıp yeni göreve başlayacağını bilgilendirdi. Görevini geçici olarak BMMYK Güney Kafkasya bölgesel temsilci yardımcısı Yoko Akasaka üstleyecektir.
Daur Kove Bay van der Klaauw’un mesleki niteliklerine ve işe diplomat yaklaşımına büyük değer verdi ve yeni görevi ile tebrik etti.  
BMMYK Avrupa Bürösü Direktörü Pascal Moreau, geçen günlerde Gal Bölgesi Belediye Başkanı ile bir araya geldiklerini ve sözü geçen toplantıda Gal nüfusunun evrakları ve seyahat özgürlüğü, ayriyetten gıda güvenliği konular konuşulduğunu Bakana anlattı.
Bayan Moreau mevzu ile ilgili genel kaygıları dile getirdi ve Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının aktif desteği ile karşılıklı olarak kabul edilebilir çözüm yollarını bulma konusundaki ilgisini dile getirdi.
Buna karşılık, Dışişleri Bakanı Abhazya vatandaşlarının serbest seyahat özgürlüğü ve hakkları mevzularına gelince sadece Gal nüfusuna odaklanma yapmadan, daha kapsamlı mevuzya bakmanın gerekliliğini vurguladı. Rus vatandaşlığı olmayan ve sadece Abhaz vatandaşlığına sahip olan Abhazya vatandaşlarının serbest seyahat etmediklerine dikkat çekti. «Böylece çok sayıda Abhazya vatandaşlarının, örneğin, yurt dışında eğitim imkanından faydalanmadıkları durumla karşı karşıyayız. Aslında, bu mevzu Cenevre Görüşmelerinde periyodik olarak dile getirilen çok büyük bir sorundur» diye vurguladı Kove.
Görüşme sırasında taraflar BMMYK’nın Abhazya’da güncel faaliyetiyle ilgili diğer konuları da dile getirdiler.
BMMYK (UNHCR) –, özellikle mülteciler ve çatışmalardan etkilenen kişiler dahil olmak üzere toplumun en savunmasız kesimlerine yardım sağlamak için programları uygulayan BM ajentasıdır. BMMYK ofisi Abhazya’da 1993’dan beri faaliyet göstermektedir.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: