Abhazya’da Uluslararası Kızılhaç Komitesi misyon Başkanı ile yapılan görüşme

Abhazya’da Uluslararası Kızılhaç Komitesi misyon Başkanı ile yapılan görüşme
1 November 2019 614
1 Kasım’da Abhazya Dışişleri Bakanlığın’da Abahzya Cumhuriyeti Dışişleri bakanı daur Kove Abhazya’da Uluslararası Kızılhaç Komitesi misyon Başkanı Maksim Zabaluev ile görüştü.

Daur Kove, 23 Ekim 2019 tarihli Abahzya Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Karara göre, 1992-1993 Yıllarında Abhayza Halkı Yurtseverlik Savaşı sırasında kayıp şahıslar komisyonu hakkında, kayıp şahısların arama çalışması Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığın’a devredildiğini M.Zabaluev’i bilgilendirdi. Bu karar kapsamında ve kayıp kişilerin aranmasına yönelik çalışmaların daha da yerine getirilmesi için Dışişleri Bakanlığı, ilgili bölümlerin temsilcilerini içerecek bir komisyon oluşturacaktır.

Dışişleri Bakanı D. Kove ayrıca projede başlatılan çalışmaların devam edeceğini ve Abhazya Dışişleri Bakanlığı Kızılhaç Komitesi'nin çalışmalarını kolaylaştırmak için her türlü çabayı göstereceğini belirtti.

Buna karşılık Abhazya'daki ICRC Misyonu başkanı M. Zabaluev, toplantı için Bakanı'na teşekkür ederek, ICRC'nin Abhazya'da gerçekleştirdiği faaliyetlerin yanı sıra yakın gelecek için planlar ve umutlardan bahsetti.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: