Abhazya Dışişlerin Açıklaması

Abhazya Dışişlerin Açıklaması
3 August 2020 662

Abhaz-Rus ilişkilerinin ilgi alanlarına değinen «Radio Liberty» web sitesinde yayınlanan I. Tekushev'in yazısına dikkat çektik.

Bu makalede ortaya konan tüm sonuçların gerçeğe uygun olmadığını, tamamen yapmacık karakteri taşıdığını ve şok edici ve kışkırtıcı materyaller yayınlamaya eğilimli bir kişi olarak kendini kanıtlayan yazarın büyük fantezisinin ürünü olduğunu vurgulamak gerektiğini düşünüyoruz.

Bu bağlamda, «Radio Liberty» nin başkanlığını, özünde açık bir ima olan, tamamen yazarın spekülasyonlarına dayanan ve herhangi bir anlamı olmayan “Zanzibar Pitsunda” başlıklı materyali kaldırmaya veya reddetmeye çağırıyoruz.

Ayrıca, yayınlanan metinde, Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na, ve metnin yazarına yayının hazırlanması sırasında sözde bilgileri sunduğu iddia edilen Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndaki bazı anonim kaynaklara atıfta bulunmaktadır.

Bu bağlamda, ne Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Bzhania ne de Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın yukarıdaki metni hakkında herhangi bir yorum yapmadığını resmi olarak beyan etmek istiyoruz. «Radio Liberty» nin güvenilir olmayan kaynaklara dayanarak web sitesinde materyal yayınladığı yönünde ve çok şüpheli bir üne sahip yazarların hizmetlerini kullandıklarında kalıcı bir izlenim oluşmaktadır.

Abhazya Cumhuriyeti'nin itibarını karalayan ve ulusal çıkarlarını etkileyen işbu gibi materyallerin yayınlanmasına «Radio Liberty»’nin yönetimi bundan sonra daha sorumlulukla yaklaşmalarına çağrıyoruz. Ayrıca, «Radio Liberty» nin temsilcilerini kasten yanlış ve çelişkili bilgilerin yayılmasının telafi edilemez itibar kayıplarına yol açabileceği ve idari önlemlerin alınmasını gerektireceği konusunda uyarmak istiyoruz.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: