Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bjaniya'nın Belarus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile bir araya geldi

Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bjaniya'nın Belarus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile bir araya geldi
21 February 2023 32

Aslan Bjania, 20 Şubat Pazartesi günü Belarus'a çalışma ziyaretini gerçekleşti. Minsk'teki Bağımsızlık Sarayı'nda Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bjaniya'nın Belarus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko görüşmesi gerçekleşti. Görüşmeye Abhazya Dışişleri Bakanı İnal Ardzinba da katıldı.

Görüşmede ikili işbirliğinin, ekonomik ve endüstriyel işbirliğinin canlandırılması konuları ele alındı. Ziyareti çerçevesinde bir önceki gün Aslan Bjaniya, Horizon Holding ve Yüksek Teknoloji Parkı olan Minsk Traktör Fabrikasını ziyaret etti.

Abhazya Cumhurbaşkanı, 28 Eylül 2022'de Abhazya'yı ziyaret eden Aleksandr Lukaşenko'nun davetine karşılık Belarus Cumhuriyeti'ne geldiğini vurguladı. Aslan Bjaniya basınla görüşmelerin içeriğini paylaştı "Muhtemelen Abhazya'nın bir turizm ülkesi olduğunu biliyorsunuz, çok rahat bir iklimimiz var ve Belarus'tan gelen misafirleri her zaman memnuniyetle karşılayacağız. Belarus vatandaşlarının Abhazya'da vizesiz kalma sürelerini uzatan bir kararname imzaladım.

Çalışmaları çerçevesinde Abhazya ürünlerini Belarus topraklarına tedarik etme imkanı bulunan bir ticaret evi kuruldu. Ayrıca, gençlerin Yüksek Teknoloji Parkında becerilerini geliştirmek için Abhazya'dan gelecekleri konusunda da anlaşmıştık. Abhazya sadece tarımsal değil, aynı zamanda endüstriyel ürünleri, özellikle Belarus sanayisinin amiral gemisi olan Horizon fabrikasının ürünlerini de satın alacaktır".


Abhazya Cumhurbaşkanı, Belarus Cumhuriyeti ile temas kurmanın önemine dikkat çekti. "Biz, büyük ölçüde Batılı devletlerin çabaları sayesinde, uzun bir süredir tecritte bulunduk ve Rusya'nın yardımı ile izolasyondan çıkma süreçlerimiz devam ediyor. Bu bağlamda Belarus'la temaslar çok önemlidir.

Ve ilişkimizin endüstriyel etkileşime odaklanarak iyi komşuluk olmasını istiyoruz." Buna karşılık, Belarus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Abhazya Cumhuriyeti ile ilişkilerin kurulmasının önemine dikkat çekti: "İlişkimizi inşa edebileceğimiz bir temelimiz var. Bu nedenle, özellikle bize karşı yaptırımlar uygulamaya başladıktan sonra turizm merkezleri çok önemlidir. Halkımız denize gitmek istiyor, daha önce şehirlerinizi sık sık ziyaret ediyorduк.

Ancak Abhazya'nın son zamanlarda bizden biraz izole kaldı. Neden birbirimizi ziyarete gitmeyelim?» Abhazya Cumhurbaşkanının Belarus Cumhuriyeti'ne ziyareti 22 Şubat 2023'e kadar sürecektir. Ziyaret kapsamında Belarus'un tarihi yerlerini de ziyaret edilmesi planlanmaktadır.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: