Daur Kove İsrail'de bir uluslararası konferansa katıldı

Daur Kove İsrail'de bir uluslararası konferansa katıldı
9 November 2017 1172
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, 8 Kasım 2017 tarihinde Tel Aviv Üniversitesi'nde düzenlenen "Tanınmayan devletlerin statüsü ve İsrail'le olan ilişkileri" başlıklı bir uluslararası yuvarlak masa toplantısına katıldı.

Toplantıda şu isimler yer aldı: Tel Aviv Üniversitesi Siyasi Bilimler, Devlet Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yossi Shain, Avukat ve İsrail'deki Uluslararası İnsan Hakları Komitesi Temsilcisi Dr. Elie Nacht, Tel Aviv Üniversitesi Moshe Dian Merkezi Temsilcisi Hay Eytan Cohen Yanarocak, Mitvim Bölgesel Yabancı Politika Enstitüsü'nden Araştırmacı Dahlia Sheindlin, Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörlük Ofisi Temsilcisi Yoni Eshpar ve diğer uzmanlar ile akademisyenler.


Daur Kove yuvarlak masa toplantısında konuşmacı olarak görüş bildirdi. Abhaz Dışişleri Bakanı raporunun başlangıcında, Abhazya'da bulunan Yahudi Cemaati ve Sinagog'un oluşumundan bahsederek, Abhaz ve Yahudi halkları arasındaki tarihi bağı anlattı.

Kove, Abhazya Cumhuriyeti 'nin devlet bağımsızlığının hukuki yönleri hakkında;  Abhazya halkının bağımsız bir devlet olmak üzere kendi kaderlerini tayin hakkını kullanarak 1993 yılından bu yana demokratik bir devletin canlandırılması yolunda emin adımlarla ilerlemiş olduğunu üzerinde durdu.

Raporda ayrıca ülkenin dış politika faaliyetlerini gerçekleştirirken karşı karşıya kaldığı sorunlardan bahsedildi:.

"Birçok yabancı kitle iletişim aracı ülkemiz hakkında bilgileri malum sebeplerle tarafsız olamayan Gürcü kaynaklarından ediniyor. Abhazya hakkında tarafsız bilgiye ulaşılmasını sağlayabilmek bizim için çok önemli. Abhazya hakkındaki gerçeği daha geniş uluslararası topluluğa aktarmamız adına da bizim için çok önemli. Ancak ülkemizin imkanları sınırlı."

Abhazya Dışişleri Bakanı konuşmasının sonunda ülkedeki duruma ilgi gösteren katılımcıların sorularını yanıtladı.

Abhazya Dışişleri Bakanı İsrail'deki gezisi esnasında Belediye Başkanı Alon Davidi ve Rusya Federasyonu'nun İsrail Büyükelçisi Alexander Shane'in de aralarında bulunduğu çok sayıda resmi ziyarette bulundu. Daur Kove ayrıca "Reshet Bet" ve "Raka" adlı iki radyo kanalına da konuk oldu.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: