Abhazya Cumhuriyeti heyetinin Suriye Halk Konseyi Başkanı Najat Anzur ile görüşmesi

Abhazya Cumhuriyeti heyetinin Suriye Halk Konseyi Başkanı Najat Anzur ile görüşmesi
22 August 2017 720
Abhazya Cumhuriyeti heyetinin Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Najat Anzur ile görüşmesi, 20 Ağustos 2017 tarihinde Suriye Arap Cumhuriyeti Halk Konseyi binasında gerçekleşti.

Abhaz tarafı; Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, Abhazya Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Adgur Ardzınba, Abhazya Cumhuriyeti Ticaret Odası Başkanı Gennady Gaguliya, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Asistanı Irakli Tuzhba, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu ve Afrika Bölüm Başkanı İnver Alshundba tarafından temsil edildi.

Toplantıda Abhaz ve Suriye tarafları iki ülke arasında ortak çıkarlar doğrultusunda birçok farklı konuda parlamento ilişkilerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinin yolları üzerine tartıştı.

Parlamentolar arası ikili işbirliğinin yoğunlaştırılması için, iki ülke parlamento heyetlerinin karşılıklı ziyaretlerde bulunması teklif edildi. Katılımcıların genel görüşü doğrultusunda bu yaklaşım, Abhazya-Suriye arasındaki dostluğun ve işbirliğinin güçlendirilmesi için iyi bir teşvik unsuru olacaktır.

Daur Kove; aktif çatışmaların başlamasından bu yana yıllar sonra ilk defa düzenlenen Şam Uluslararası Fuarı'nın Suriye halkının ciddi bir zaferi olduğunu belirtti. Uluslararası terörizme karşı süren mücadele koşulları içerisinde Suriye makamlarının yürüttüğü böylesine geniş kapsamlı uluslararası bir organizasyonun, Suriye yönetiminin barışçıl bir yaşam kurma arzusunu ortaya koyduğunu belli etmekte olduğunu ifade etti.

Daur Kove; "Abhazya Cumhuriyeti de Şam Uluslararası Fuarı'na, Suriye Ulusu'nun ülkelerindeki ilerici ve uygar gelişimi sürdürme arzusunu desteklemek için katılmaktadır." dedi.

Ayrıca Suriye'nin aynı Abhazya gibi Batı tarafından takip edilen çifte standart politikaları tarafından rehin alındığı konusu dile getirildi. Her iki ülke de Batı'nın onları uluslararası arenada izole etme politikasının negatiif etkileri altındadır. Bu ciddi uluslararası zorluklarla yüzleşmek için olumsuz senaryoların önlenmesine yönelik ortak stratejik adımlar atılması gerekmektedir.

Toplantının sonunda Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, Suriye tarafının mevcut askeri ve siyasi krizden derhal kurtulmasını ve Suriye'nin tam, güvenli, barış içerisinde gelişmesi için koşulların var olmasını diledi.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: