Abhazya Cumhuriyeti Anayasasının kabulünden 26. Yıldönümü

Abhazya Cumhuriyeti Anayasasının kabulünden 26. Yıldönümü
26 November 2020 466

26 Kasım 1994'te Abhazya Cumhuriyeti Yüksek Konseyi Abhazya Cumhuriyeti Anayasasını kabul etti. 

Bugün kabul edilen temel Kanun, Cumhuriyetimiz açısından zor bir dönemde devletin temellerinin korunmasına, bağımsızlığın ve egemenliğin güçlendirilmesine ve ülkenin tam kalkınması için gerekli koşulların oluşturulmasına imkan sağlamıştır. 

1992-1993 Abhazya Vatanseverlik Savaşında kazanılan zaferin ardından Anayasanın kabul edilmesi, halkın bağımsız bir egemen devlette yaşama arzusunu güçlendirdi.

Anayasa her zaman gelişmiş devletin, vatandaşlığın ve demokratik geleneklerin kişileştirilmesi olmuştur. Herkesin hak ve özgürlüklerini, milliyeti, kökeni, dini ne olursa olsun eşitliği onayladı, Abhazya halkının zengin tarihi boyunca biriktirdiği tüm deneyim ve başarılarını emdi, daha ileri hareket için strateji belirledi.

Anayasa, Cumhuriyetin gelecekteki gelişimi için sağlam bir temel haline geldi. Ülkemiz, Temel Kanuna dayanarak diğer devletlerle ilişkilerini geliştirir ve güçlendirir, uluslararası temaslarını genişletir.

Anayasanın kabulünün üzerinden 26 yıl geçti, ancak bu, temel değer rehberi olan devletimizin hayatının ana teminatı olmaya devam etmektedir.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: