Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye Arap Cumhuriyeti'nin El Skalbiya kentindeki terör eylemiyle ilgili açıklama

Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye Arap Cumhuriyeti'nin El Skalbiya kentindeki terör eylemiyle ilgili açıklama
24 July 2022 252

24 Temmuz 2022'de terör örgütleri, Suriye'nin El Skalbiya kentinde şenlikli Ayasofya Kilisesi açılış törenin roketli saldırı düzenledi. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken, 12 mağdur hakkında bilgi var.

Etkinliğe davetli konuklar ve Suriye'deki Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçiliği çalışanları Büyükelçiliği Siyasi Danışmanı Muhammed Ali ve Büyükelçi Yardımcısı Kuteiba Hasan da dahil olmak üzere Suriye'deki Diplomatik Kolordu üyeleri katıldı. Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçiliği çalışanlarından hiçbiri yaralanmadı.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, kurbanların ailelerine ve yakınlarına en içten taziyelerini sunar ve terör saldırısı sırasında yaralanan herkese acil şifalar diler. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, sivillere karşı işlenen terör eylemini şiddetle kınıyor.

Terörizm, tezahürlerinin herhangi birinde en şiddetli yöntemlerle bastırılmalıdır. Sivil halka yönelik terör saldırısına karışanların hak ettikleri şekilde ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını temenni ediyoruz.

Uluslararası toplumu devam eden olaylara dikkat etmeye ve terörü desteklemeye ve finanse etmeye yönelik eylemleri önlemek için gerekli adımarı atmaya çağırıyoruz.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: