Büyükelçi’nin Rostov-on-Don’daki Fahri Konsolos ile Toplantısı

Büyükelçi’nin Rostov-on-Don’daki Fahri Konsolos ile Toplantısı
27 April 2017 709
Abhazya Cumhuriyeti'nin Rusya Federasyonu'ndaki Olağanüstü ve Tam yetkili Büyükelçisi Igor Akhba, Rostov-on-Don'a Abhazya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu olarak atanan Adik Arshba'yı makamına kabul etti. A. Arshba'nın kendisine takdim edilen görevleri yürüteceği alan Rostov Bölgesini kapsamaktadır.

Büyükelçi, A.Arshba’yı kutlayarak kendisine Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı’nca verilmiş konsolos beratını takdim etti. Bu belge, fahri konsolosun ev sahibi ülke tarafından tanındığını belirten bir belgedir. Görüşme sırasında Büyükelçi, Arshba’ya atandığı makamın sorumluluğunda olan görevleri anlattı. Fahri Konsolos, konsolosluk bölgesindeki Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının tüzel hakları ve çıkarlarını savunmakla yükümlüdür. Ayrıca Fahri Konsolos bu yetkileri dahilinde Abhazya ve Rusya arasındaki dostça ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinin yanı sıra ekonomik, ticari, bilimsel ve kültürel bağların da ilerlemesini teşvik eder.

A.Arshba ise görüşmede gelecekteki çalışma planlarını anlattı ve I.Akhba ile ortak faaliyet konularını tartıştılar. Büyükelçi, fahri konsolosa çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: Abhazya Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu Büyükelçiliği

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: