Zaur Gvadzhava Nikaragua Cumhuriyeti’nе iş ziyaretinde bulundu

Zaur Gvadzhava Nikaragua Cumhuriyeti’nе iş ziyaretinde bulundu
8 April 2019 475
31 Mart’ta Bolivarcı Venezüela Cumhuriyeti nezdinde Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçisi Zaur Gvadzhava Nikaragua Cumhuriyeti’ne iş ziyaretinde bulundu.
Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçisi Managua havaalanında Nikaragua Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Avrupa Departmanı Başkanı Sicilia Arguello ve Rusya Federasyonu Nikaragua Büyükelçiliği temsilcileri tarafından karşılandı.
1 Nisan’da Bolivarcı Venezüela Cumhuriyeti nezdinde Abhazya Cumhuriyeti Büyükeliçisi Zaur Gvadzhava Abhazya Cumhuriyeti hükümeti adına Nikaragua Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Denis Moncada Colindres’e itimat mektupların kopyalarını teslim etti.
«Abhazya işbirliğini ve kardeş ilişkilerini güçlendirmeye devam etmeye hazır olduğumuz dost ülkemizdir», diye vurgulayarak Sayın Moncada Colinderes Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçisini teşekkür etti.
Buna karşılık Zaur Gvadzhava Nikaragua’nın desteği ve Komutan Daniel Ortega’nın desteği Abhazya halkı için önemli olduğunu belirtti. «Nikaragua halkının ülkemizin bağımsızlığına sağladığı destek her zaman halkımızın kalinde kalacaktır» diye belirtti Büyükelçi.
2 Nisan’ta Nikaragua Dışişleri Bakanlığı binasında Nikaragua Cumhurbaşkanı yatırım projeler Yardımcısı Laureano Ortega Murilioa ve Nikaragua Cumhuriyeti devlet kurumları temsilcilerinin katıldıkları akşam yemeği düzenlendi.  
3 Nisan’da Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçisi Nikaragua Cumhuriyeti Gençlik politikası Bakanı, aynı zamanda Nikaragua Tarım Teknolojisi Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Ulusal Üretim, Tüketim ve Ticaret Sistemi üyesi olan Bosco Castillo ile bir araya geldi. Daha sonra Nikaragua nezdinde Rusya Federasyonu Büyükelçisi Budaev A.V. ve Büyükelçi yardımcısı Leontiyev S.V. ile görüşme gerçekleşti.
3 Nisan akşamı  Nikaragua Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Daniel Ortega’ya asıl itimat mektupları teslimatı gerçekleşti, aynı görüşmeye Cumhurbaşkan Yardımcısı Rosario Murillo de katıldı.    Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçisi Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve halkı adına Nikaragua Cumhurbaşkanını verdiği bütün destekler için teşekkür etti ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğine ümit ettiğini ifade etti.  
Zaur Gvadzhava Nikaragua Cumhurbaşkanı Daniel Ortega ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Rosario Murilio’yu Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hadzhimba adına Abhazya’yı ziyaret etme davetiyesini iletti ve Abhazya Cumhuriyeti hükümeti adına bir hediye verdi.

Linkler

 
 
 
X

Geri Bildirim Formu

Adın:
E-posta:
Telefon:
Mesajınız: